Με ενθουσιασμό και με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων   πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό ΚΑΦΕ ΚΗΠΟΣ  η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Χανίων.

Η πρόεδρος Αμαλια Μπασια  ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευχαρίστησε  ολους τους συνεργάτες και αρωγούς του παραρτήματος  Χανίων .

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε το ημερολόγιο του 2018 με τιτλο « ΦΥΛΟ - ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ »  θέμα που επεξεργάστηκε η Ε.Γ.Ε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Καβάλας και περιέχει τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της  και κάλεσε ακόμη μία φορά τις νέες γυναίκες να γραφτούν μέλη   στην Ένωση Γυναικών Ελλάδας, για να αντιμετωπίσουν όλες μαζί κοινά προβλήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον των γυναικών σχετικά με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων στην εργασία, τη μετανάστευση των νέων, το δημογραφικό, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι  νέες γυναίκες χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν πως για να αλλάξουν οι στερεότυπες αντιλήψεις και νοοτροπίες που επηρεάζουν αρνητικά τις συνθήκες της ζωής τους δεν αρκεί μόνο η ατομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αλλά χρειάζεται όλες οι γυναίκες να αγωνίζονται ενωμένες. Οι  γυναίκες χρειάζονται την Ε.Γ.Ε. και η Ε.Γ.Ε. τις γυναίκες για να αγωνιστούν μαζί για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας και αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

Διότι , όπως ανέφερε, μολονότι κερδήθηκαν πολλά, που οφείλονται και στους αγώνες του Γυναικείου Κινήματος και της Ε.Γ.Ε. , σήμερα οι γυναίκες κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Ιδίως πλήττονται τα  εργασιακά δικαιώματα των νέων γυναικών μέσα στην οικονομική κρίση, ιδίως των γυναικών  που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση λόγω εγκυμοσύνης ή ανατροφής μικρών παιδιών. Όλα αυτά δείχνουν ότι η ισότητα στην πράξη δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την εξάλειψη των αναχρονιστικών αντιλήψεων για τη θέση της γυναίκας, οικονομική ανεξαρτησία, κοινωνικές δομές, ολοήμερα σχολεία, θέσεις εργασίας ανάλογα με τα προσόντα μας, αύξηση γυναικών στην πολιτική, μέτρα για αντιμετώπιση της ανεργίας, της κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας. Οι  νέες γυναίκες χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν πως για να αλλάξουν οι στερεότυπες αντιλήψεις και νοοτροπίες που επηρεάζουν αρνητικά τις συνθήκες της ζωής τους δεν αρκεί μόνο η ατομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αλλά χρειάζεται όλες οι γυναίκες να αγωνίζονται ενωμένες. Οι  γυναίκες χρειάζονται την Ε.Γ.Ε. και η Ε.Γ.Ε. τις γυναίκες για να αγωνιστούν μαζί για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας και αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.