Συνεχίζεται για 8η χρονιά η ενημερωτική καμπάνια kids@safety από την WIND – Από το CSI Institute και τον Αντιστράτηγο ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου χθες Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και η ασφαλής χρήση του Internet από παιδιά και εφήβους, συνεχίζει να αποτελεί μια από τις βασικές δράσεις της πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας της WIND, Kids@Safety. 

Στο πλαίσιο των φετινών δράσεων για την ασφαλή χρήση του Internet, η καμπάνια Kids@Safety, στηρίζει το CSI Institute (Cyber Security International Institute), σε ένα καινοτόμο εγχείρημα διαδικτυακής εκπαίδευσης για γονείς. Πρόκειται για την Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, ένα δωρεάν 8ωρο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου σε πραγματικό χρόνο ο Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi Μανώλης Σφακιανάκης, μαζί με ομάδα καταρτισμένων εισηγητών, θα ενημερώσουν γονείς για τα θέματα ασφάλειας του Διαδικτύου.

Ο κ. Σφακιανάκης, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της «Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων» δήλωσε σχετικά: «Η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, η πρώτη Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων στη χώρα μας, είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να φέρουμε κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου».

Πιο αναλυτικά οι εισηγητές θα αναφερθούν στα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα νέα φαινόμενα εγκληματικότητας, τα Social Media, αλλά και επίσης καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, λόγω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν. Ταυτόχρονα θα δοθούν τα εφόδια και οι πρακτικές λύσεις, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε οι γονείς να είναι σε θέση να συμπορεύονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά και να τα εκπαιδεύουν ως προς την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. 

Τα μαθήματα θα γίνονται 4 φορές το μήνα online, μέσα από την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD. Η Ψηφιακή Ακαδημία  Γονέων  ξεκινάει σε πρώτη φάση πιλοτικά στις 8 Φεβρουάριο με την εκπαίδευση γονέων από επιλεγμένα σχολεία από περιοχές της Αθήνας, του δήμου Φυλής, Καισαριανής, καθώς και εκτός Αττικής, όπως η Σκιάθος. Σκοπός και στόχος είναι να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα σε συνεννόηση με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με στόχο την ενημέρωση περισσότερων από 2.000 ενδιαφερόμενων κάθε μήνα.

Λίγα λόγια για το KIDS@SAFETY

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, η WIND υλοποιεί από το 2010 την ενημερωτική εκστρατεία “Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί” θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη για εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου. 

Μέσα από το www.kidsatsafety.gr και την παρουσία της σε  Facebook & Twitter στόχος είναι να:

• ενημερώνει τους γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη κακή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλέφωνου
• προωθεί τις θετικές πλευρές των νέων τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής ζωής
• ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου 
• προωθεί την κριτική σκέψη

Και στα τρία κανάλια επικοινωνίας του KidsAtSafety, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του, αλλά και παραπομπές σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών. 

Tags: ,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook