Αύριο, Τσικνοπέμπτη, στις 18:00 στην Λότζια

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα κινηθεί αύριο το απόγευμα το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου αφού συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2018» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Ομάδων Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (Κ.Κ.Θ.) και Παιδικό Κυνήγι (Κ.Π.).

 Έτσι αύριο, Τσικνοπέμπτη (8 Φεβρουαρίου) στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση  «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά»  από την Οργανωτική Επιτροπή Ομάδων Κ.Κ.Θ. και  Κ.Π. με τη στήριξη του Δήμου. Πρόκειται για έναν περίπατο φιλανθρωπικού χαρακτήρα  μέσα στην πόλη με αφετηρία την Ενετική Λότζια και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου και των Batala Creta. Η διαδρομή συμπεριλαμβάνει την Πλατεία Αγίου Τίτου, τις οδούς Ευρώπης, Μεραμβέλλου, Ιδομενέως,  τον πεζόδρομο της Δαίδαλου, την πλατεία των Λιονταριών,  τον πεζόδρομο της Χάνδακος, τις οδούς Κυδωνίας, Μινωταύρου, το πάρκο Θεοτοκόπουλου και επιστροφή στην ενετική Λότζια.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα γίνονται στάσεις σε επιλεγμένα σημεία όπου τόσο η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου όσο και η ομάδα Βραζιλιάνικών Κρουστών Batala Creta θα παρουσιάζουν αποκριάτικα μουσικά κομμάτια.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πάρτι με χορογραφίες από τις Σχολές Σύγχρονου Χορού της πόλης και συναυλία στους ρυθμούς του καρναβαλιού από το συγκρότημα Kultur Multur.

Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή για την Τσικνοπέμπτη «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά» λειτουργεί περίπτερο στην Πλατεία του Αγίου Τίτου καθημερινά 11:00 -15:00 και 18:00-21:00.

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο 2813409853 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου: www.kastrino-karnavali.gr