Μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας καθώς η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική  για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

 

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την  Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου , την Εκπαιδευτική κοινότητα και  τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών, εόρτασαν  σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου  την επέτειο των 121 χρόνων της Μάχης του Πύργου Βουκολιών.

Μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας καθώς η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική  για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του  πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της Μάχης , πρόσθεσε ότι “....ο Δήμος μας  συνειδητά αναδεικνύει  στιγμές της Τοπικής ιστορίας, σε όλο το  εύρος του, προκειμένου να λειτουργεί  ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η τοπική αυτή   εορτή διοργανώνεται  από κοινού με την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής....”.
Αναφορά στα γεγονότα  της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών έκανε  ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Ιωάννης Γιακουμάκης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου  κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης,ο εντεταλμένος Περ/κος Σύμβουλος κ.Αναστάσιος Κουρουπάκης ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη  Χανίων, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών Γεώργιος Λιάκος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ κ.Χρήστος Τσοντάκης, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της σχολικής κοινότητας της  ΔΕ Βουκολιών, εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων   και κάτοικοι της περιοχής