Ξεκινά την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων  η εισαγωγική επιμόρφωση της ομάδας προφορικής ιστορίας του προγράμματος Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History που υλοποιεί η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης και της αυτοδιοίκησης.

Θέμα της πρώτης συνάντησης  «Τι είναι Προφορική Ιστορία» και διάρκεια της επιμόρφωσης 3 ώρες.

Επιμορφωτής – εμψυχωτής  της συνάντησης,  η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Χαρά Ανδρεάδου (ΜΑ, ΜEd, PhD candidate) ιστορικός, αρχαιολόγος, πολιτισμολόγος, με ειδίκευση στην προφορική ιστορία , εκπαιδευτικός, σχ. σύμβουλος 3ης Περιφ. Δ.Ε. Χανίων)  
 
Σημειώνουμε ότι οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο – πιλοτικό πρόγραμμα με θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά και με βιωματικές δράσεις στο πεδίο της προφορικής ιστορίας αλλά και ευρύτερα του άυλου πολιτισμού. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν ειδικευμένοι επιστήμονες σε συνεργασία με ειδικούς  τεχνικούς  συμβούλους .

Στόχοι του προγράμματος 

  • Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αξία της διαφύλαξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς ως στοιχείου συλλογικής ταυτότητας και μνήμης. 
  • Η  ενεργοποίηση της Τοπικής Κοινωνίας και η συμμετοχή σε ένα σχέδιο με σκοπό την συστηματική εργασία για την διάσωση του άυλου πολιτισμού της περιοχής. 
  • Η καταγραφή του άυλου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.
  • Η ανάδειξη του άυλου πολιτιστικού αποθέματος και η ενίσχυση των στοιχείων που θεωρούνται βιώσιμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook