Ο Β. Λαμπρινός συναντήθηκε με στελέχη των υπηρεσιών

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου  (Χρυσοπηγή, Παγκρητίου Σταδίου κ.λπ) βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου της Επιχείρησης, Γιάννη Ρασούλη και Μανώλη Χαιρέτη αντίστοιχα, καθώς και στελεχών της ΔΕΥΑΗ συζητήθηκε εκτενώς το συγκεκριμένο, πολύ σημαντικό έργο που πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός της ΔΕΥΑΗ για την άμβλυνση του προβλήματος της λειψυδρίας το προσεχές καλοκαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Δήμαρχος τόνισε: «Ξεκινάμε τις εργασίες από την Χρυσοπηγή και θα συνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές, ώστε στα επόμενα δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους του πεπαλαιωμένου  δικτύου ύδρευσης της πόλης. Γεγονός που σε συνδυασμό με την αντικατάσταση και των χαλασμένων υδρομέτρων, θα οδηγήσει σε αποφασιστική μείωση των απωλειών στο τιμολογούμενο νερό  οι οποίες σήμερα αγγίζουν το 50%.

Παράλληλα, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε παρά την παρατεταμένη ανομβρία, το καλοκαίρι να  μην αντιμετωπίσουμε οξύ πρόβλημα λειψυδρίας.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να επισημάνω ότι , όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν μας ενδιαφέρουν τα αποσπασματικά έργα βιτρίνας. Αυτή η  λογική οδήγησε το Ηράκλειο, εν έτη 2018 να έχει ακόμα ένα πεπαλαιωμένο και προβληματικό δίκτυο ύδρευσης, παρότι η κατασκευή καινούργιου θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα εδώ και χρόνια. Για εμάς είναι προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε εμπράκτως».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου. Συζητήθηκαν,  με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, τον Αντιδήμαρχο Προσωπικού Κώστα Βαρδαβά και στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας όλα τα τρέχοντα θέματα, όπως η επικείμενη πρόσληψη  προσωπικού, η περαιτέρω ανανέωση του στόλου καθώς και ο εκσυγχρονισμός του αμαξοστάσιου που προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε επίσης για τα νέα απορριμματοφόρα που επιχειρούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στους δρόμους του Ηρακλείου και έχουν αναβαθμίσει τόσο τις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων όσο και την ποιότητα της αποκομιδής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook