Η δίκη σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας ενός 25χρονου κτηνοτρόφου από τα Ροδωπού, η οποία είχε γίνει το 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισσάμου στο ύψος του κόμβου των Μουρνιών.

Η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου λόγω απουσίας του ενός από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ένας 35χρονος κτηνοτρόφος από τα Κεραμειά, ο οποίος στην πρώτη δίκη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2012, ο 25χρονος Μανώλης Μιχελιουδάκης μαζί με τον 24χρονο αδελφό του και έναν 18χρονο, έφυγαν από τα Ροδωπού με δύο αγροτικά αυτοκίνητα προκειμένου να προμηθευτούν ζωοτροφές από την Σούδα.

Το μεσημέρι, περίπου στις 3μμ ξεκίνησαν για την επιστροφή με τα δύο αυτοκίνητα φορτωμένα.

Μπροστά πήγαινε ο 24χρονος και συνοδηγό τον 18χρονο και από πίσω ακολουθούσε ο 25χρονος.

Ξαφνικά και ενώ ευρίσκοντο στην εθνική οδό Χανίων-Κισάμου, κοντά στο ύψος του κόμβου των Μουρνιών, ένα αγροτικό αυτοκίνητο πλησιάζει το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μανώλης Μιχελιουδάκης και ο οδηγός του τον πυροβολεί δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα στην οποία είχε βάλει χοντρά σκάγια.

Στην συνέχεια πλησίασε και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, το οποίο επίσης πυροβόλησε πριν εξαφανιστεί αναπτύσσοντας ταχύτητα. Όμως ο 24χρονος πρόλαβε να δει το πρόσωπο του δράστη των πυροβολισμών.

ΟΙ σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές, καθώς ο 24χρονος – τον οποίο δεν πέτυχαν τα σκάγια – σταμάτησε και βλέποντας το αυτοκίνητο του αδελφού του να έχει βγει έξω από τον δρόμο έτρεξε για να τον δει πεσμένο και πλημμυρισμένο στα αίματα.

Αμέσως τον μετέφερε αμέσως στο Νοσοκομείο Χανίων που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, αλλά ήταν αργά.

Στο μεταξύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, βάση των μαρτυριών του αδελφού του θύματος, πήγαν στο σπίτι του – καταδικασθέντα σε πρώτο βαθμό – δράστη του φόνου, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές την επόμενη ημέρα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook