Τί υποστήριξαν ενώπιον του ανακριτή, ο σύζυγος της αστυνομικού και ο γεωπόνος, για τα 19 κιλά χασίς

Τελευταία ενημέρωση: 12:20

Προφυλακιστεοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για τα 19 κιλά χασίς σε καφενείο στο Τυμπάκι.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής και πώλησης κατ’ επάγγελμα, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ.

Οι δύο 47χρονοι που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως το πατάρι του καφενείου που διατηρούν από κοινού, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο κάνναβης, δήλωσαν πως δεν έχουν καμία σχέση με τα ναρκωτικά.

Ο σύζυγος της αστυνομικού αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση με τον συγκετηγορούμενό του μάλιστα να επιβεβαιώνει πως ο φίλος του δεν είχε καμία σχέση.

Ο γεωπόνος από την πλευρά του, στην απολογία του υποστήριξε πως επίσης δεν έχει σχέση με τα ναρκωτικά. Όπως ανέφερε όλα ξεκίνησαν από ένα χρέος 3.500 ευρώ που είχε από τζόγο. Για να καταφέρει να ξεχρεώσει, όπως ισχυρίζεται, παραχώρησε τον χώρο σε δύο άτομα από την Αλβανία για να το χρησιμοποιήσουν ως αποθήκη και για όλο αυτό το διάστημα δεν γνώριζε τί αποθήκευαν εκεί οι δύο άνδρες.

Να υπενθυμίσουμε πως στον χώρο του καφενείου είχαν βρεθεί ένα εργαστήριο το οποίο περιείχε πλήρη εξοπλισμό κατεργασίας κάνναβης (ηλεκτρικό αναδευτήρα, κόσκινα, αυτοσχέδιο καλούπι και λοιπά υποβοηθητικά  εργαλεία και σκεύη), 16.400 γραμμάρια κάνναβης, 2.584 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, ζυγαριά ακριβείας.

Αίσθηση έχει προκαλέσει πως ο ένας εκ των δύο συλλυφθέντων είναι σύσυγος εν ενεργεία αστυνομικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook