Επίθεση προς την τωρινή δημοτική αρχή του Πλατανιά εξαπολύει ο Ντουντουλάκης Μανώλης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

 

Επίθεση προς την τωρινή δημοτική αρχή του Πλατανιά εξαπολύει ο Ντουντουλάκης Μανώλης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση του θίγει δύο θέματα σχετικά με την ΔΕΥΑΒΑ και την ΚΕΔΗΠ.

Όπως αναφέρει:

Η ορθή λειτουργία του δήμου Πλατανιά, των νομικών του προσώπων και ο σχεδιασμός των ενεργειών σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του δήμου, αποτελούν κομβικής σημασίας πράξεις ,οι οποίες θα δώσουν τις βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα των δημοτών. Αντί αυτών, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Πλατανιά έχουν επιδοθεί σε ενέργειες οι οποίες περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν.
Συγκεκριμένα:

1.  Σχετικά με την ΔΕΥΑΒΑ.
Α. Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού της από το διοικητικό συμβούλιο, τοποθετήθηκα για σειρά προβλημάτων που εντόπισα, όπως η κατάτμηση ομοειδών έργων και προμηθειών, οι επαναλαμβανόμενες απευθείας αναθέσεις κ.λπ. Η πρακτική αυτή ζημιώνει την επιχείρηση με δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου  ψήφισε τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΒΑ, χωρίς όμως στην απόφαση που συντάχθηκε να αναφερθεί η τοποθέτηση μου και οι λόγοι που τον καταψήφισα. Αυτό σαν γεγονός είναι πρωτόγνωρο, με δεδομένη την κοινή πρακτική κατά την οποία πρέπει να αναγράφονται στις αποφάσεις οι λόγοι καταψήφισης, οι οποίοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι κατά την διαδικασία ελέγχου των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

Β. Ως προς το σκέλος της διαχείρισης της ΔΕΥΑΒΑ, έθεσα το ζήτημα των οσμών τόσο του εργοστασίου, όσων και των δικτύων, ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών που επιβαρύνονται και που πολλοί από αυτούς, εμφανίζουν σημαντικές απώλειες εσόδων εκτός της υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Η απάντηση εδώ και 3 χρόνια που λαμβάνω είναι ότι τελειώνει η μελέτη και τελειωμό δεν έχει..

Γ. Σχετικά με την ύδρευση & άρδευση παρουσιάζονται πλείστα προβλήματα λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής και της διοίκησης. Η εξοικονόμηση νερού βρίσκεται στο ναδίρ, η άνιση μεταχείριση των δημοτών ως προς την κοστολόγηση του νερού συνεχίζεται ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί κατά την μετάβαση των αρμοδιοτήτων από τον δήμο στην ΔΕΥΑΒΑ, ότι θα γίνει εξορθολογισμός . Παράλληλα αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το φράγμα Βαλσαμιώτη το οποίο φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στην κάλυψη των αναγκών που εμφανίζονται. Κατ΄ επανάληψη, έχουμε ζητήσει ένα συνολικό σχεδιασμό για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες, αλλά και για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών στην διαχείριση του νερού άρδευσης, χωρίς να εισακουστούμε.
Δ. Για την μη επίλυση των προβλημάτων, ο δήμαρχος Πλατανιά και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ επικαλούνται την έλλειψη προσωπικού, παρά το γεγονός ότι έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΚ όπου παρέχεται το απαιτούμενο επιστημονικό και λοιπό προσωπικό. Γενικός Διευθυντής με οργανική θέση στην ΔΕΥΑΒΑ δεν είχε τοποθετηθεί τόσα χρόνια, παρά το γεγονός ότι προβλέπονταν στο καταστατικό. Περιμέναμε την αλλαγή του καταστατικού για να τοποθετηθεί Γενικός Διευθυντής επί θητεία, ο οποίος μπορεί να είναι καθ΄ όλα άξιος και επιστημονικά τεκμηριωμένος, χωρίς όμως να έχει οργανική θέση στην επιχείρηση.

3. ΚΕΔΗΠ

Α.Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού της, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, καταψήφισε τον προϋπολογισμό και αναφέρθηκε σε εξορθολογισμό συγκεκριμένων δαπανών που αφορούν την λογιστική παρακολούθηση μέσω εξωτερικών συνεργατών, ποσό που υπερβαίνει σε ετήσια βάση της 13.000 ευρώ. Το ερώτημα που τίθενται είναι, για ποιο λόγο δεν μπορούν να συνεργαστούν οι υπηρεσίες του δήμου και να καλύψουν αυτήν την ανάγκη; Αντί για απάντηση δέχθηκε επίθεση από τον κ. Δήμαρχο.
Β. Σχετικά με την δακοκτονία, η ελαιοκομική περίοδος που πέρασε είχε απώλειες για το εισόδημα των παραγωγών σε ποσοστό άνω του 30%. Η διαχείριση και ο σχεδιασμός που γίνεται, οδηγεί σε απόγνωση τους παραγωγούς και βέβαια πάντα κάποιος άλλος, κάθε χρόνο, φταίει για αυτό..και στο τέλος την πληρώνει ο παραγωγός. Κατ΄ επανάληψη έχουμε διατυπώσει την άποψη του έγκαιρου και σωστού σχεδιασμού, αλλά και της ενίσχυσης του συστήματος δακοκτονίας από πλευράς δήμου με ότι απαιτηθεί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάει άλλη μια χρονιά χαμένη με απώλειες για τους παραγωγούς.

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση για μια σειρά πραγμάτων που σχετίζονται με τον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα με ευθύνη του δημάρχου Πλατανιά, ο οποίος φαίνεται ότι έχει απολέσει τον έλεγχο εκούσια ή ακούσια. Ας αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ας επικεντρωθεί στην ουσία των πραγμάτων για να υλοποιηθούν οι βέλτιστες λύσεις προς όφελος των δημοτών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook