Είναι ένα συστατικό το οποίο υπάρχει στα περισσότερα σαμπουάν και το οποίο κάνει την τρίχα πιο αδύναμη

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου: το στρες, η κακή διατροφή, το γεγονός ότι τα λούζεις συνέχεια ή επειδή χρησιμοποιείς πιστολάκι κάθε μέρα. Και ενώ αυτές είναι συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου να «κουράζονται» πιο εύκολα, αν τις ελαττώσεις λιγάκι, τότε θα αποκτήσουν και πάλι μια υγιή όψη!

Αν όμως προσέχεις τι τρως και λούζεις τα μαλλιά σου μόλις 3 φορές την εβδομάδα και παρόλα αυτά τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, τότε υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στην κακή υγεία της τρίχας.

Είναι ένα συστατικό το οποίο υπάρχει στα περισσότερα σαμπουάν και το οποίο κάνει την τρίχα πιο αδύναμη. Είναι τα λεγόμενα θειικά άλατα, γνωστά και ως sulfates.

Τα θειικά άλατα είναι χημικές ενώσεις που υπάρχουν στα σαμπουάν και τα οποία είναι «υπεύθυνα» για τον αφρό που δημιουργείται όταν λούζεσαι. Είναι αυτά που αφαιρούν την βρωμιά από τα μαλλιά αλλά και την πυρίτιδα.

Ενώ μεν αυτό συστατικό βοηθάει στο να καθαρίσουν τα μαλλιά σου, είναι και ο λόγος που αφυδατώνονται, καθώς είναι πολύ «σκληρά» απέναντι στην τρίχα. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμη πιο έντονο σε βαμμένα μαλλιά.

Δερματολόγοι αναφέρουν σχετικά: «Χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τα σαμπουάν σε βαμμένα μαλλιά, μπορεί να προκαλέσεις ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Είναι πολύ ισχυρά απέναντι στην τρίχα, ενώ μπορούν να αφαιρέσουν πιο γρήγορα την βαφή από την τρίχα.»

Απέφυγε λοιπόν, αυτά τα σαμπουάν και χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά ή πρωτεΐνες όπως την κερατίνη που δυναμώνει την τρίχα.

allyou.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook