Με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, τις 7:30 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2), η παρουσίαση της έκδοσης «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης. Βιογραφία» του Νικόλαου Εμμ. Παπαδάκη (Παπαδή), γενικού διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Χανιά. 

Θα προηγηθεί πάνελ με τους Κώστα Κωστή, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Νικολακόπουλο, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονίζει η Ελένη Γαρδίκα-Κατσιαδάκη, ομότιμη ερευνήτρια Ακαδημίας Αθηνών, επιστημονική σύμβουλος του Ιδρύματος.

Η δίτομη έκδοση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τις εκδόσεις της Εστίας, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του μεγάλου πολιτικού που παρακολουθεί συστηματικά την πολυτάραχη διαδρομή του από τη γέννησή του στην Κρήτη (1864) μέχρι τον θάνατό του στο Παρίσι (1936) και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της. Στις 1.160 σελίδες του έργου, που περιλαμβάνει πλούσιο εικονογραφικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος, τα μεγάλα γεγονότα της ελληνικής σκηνής διαπλέκονται με τα διεθνή, τις προσωπικές στιγμές του ηγέτη, τις ιδεολογικές του ανησυχίες, τα πνευματικά του ενδιαφέροντα. Μια ζωή συναρπαστική και ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ίδρυμα και τις εκδόσεις της Εστίας, με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος (πέρας προσελεύσεως: 7:15 μ.μ.).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook