Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, ενδέχεται να διαθέτει δύο μυστικές, μέχρι σήμερα, αίθουσες στο εσωτερικό της, αποκαλύπτει ο γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν Πιερ Ουντέν,  γνωστός για τις θεωρίες του για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες.

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας, σε συνεργασία με τον Αμερικανό αιγυπτιολόγο, Μπομπ Μπρίερ παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μια τρισδιάστατη απεικόνιση των σταδίων κατασκευής της Πυραμίδας, όπου φαίνεται πώς μετακινούνταν και πώς έμπαιναν στη θέση τους οι τεράστιοι ογκόλιθοι.

\”Είμαι πεισμένος ότι υπάρχουν δύο μυστικές αίθουσες στην «καρδιά» της πυραμίδας, στις οποίες υπάρχουν και έπιπλα, τα οποία θα χρησίμευαν στη μεταθανάτια ζωή του Φαραώ. Αυτό που θέλω είναι να βρούμε τις αίθουσες\” τόνισε ο γάλλος αρχιτέκτονας.

Μέχρι σήμερα μόνο εικασίες υπάρχουν για τον τρόπο κατασκευής της μεγάλης πυραμίδας του Χέοπος. Το ερώτημα είναι πώς κατάφεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν με ακρίβεια χιλιοστού τους ογκολίθους που αποτελούν τα δομικά στοιχεία του φαραωνικού τάφου, αφού στην εποχή τους δεν υπήρχαν ούτε μεταλλικά εργαλεία, ούτε τροχοί, ούτε τροχαλίες.

Μια καναδική ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να ζητήσει την άδεια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, για να διερευνήσει με θερμική απεικόνιση το εσωτερικό της πυραμίδας.

Η πυραμίδα του Χέοπος κατασκευάστηκε στη νεκρόπολη της Γκίζας, κοντά στο Κάιρο, όπου βρίσκονται οι τάφοι των βασιλέων, περί το 2570 π.Χ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook