Δύο στους τρεις δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι – Συνολικά 423 οικογένειες που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτιώχειας, ανακουφίστηκαν από τη δομή

Συνολικά 423 οικογένειες που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτιώχειας, ανακουφίστηκαν από τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου την χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τα πεπραγμένα της δομής που παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση όπου έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων ανήλθε στα 915 άτομα εκ των οποίων 320 παιδιά. Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι δύο στους τρεις δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, ενώ το 28% λαµβάνουν σύνταξη ή εργάζονται περιστασιακά µε πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Το 88% των ωφελουμένων έχει συνολικό ετήσιο δηλωθέν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ, το 21% των ωφελουμένων είναι ΑΜΕΑ, ένα 14% των ωφελουμένων είναι µονογονεϊκές οικογένειες και το 8% τρίτεκνοι/πολύτεκνοι.

Το προφίλ των ωφελουμένων

 

Η συνεισφορά των χορηγών στην λειτουργία του Παντοπωλείου ήταν πολύ σημαντική, όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη, στο περιθώριο της εκδήλωσης που σκοπό έχει μεταξύ άλλων να τιμήσει τους 70 χορηγούς για την έμπρακτη στήριξή τους στη δομή.

“Οι δαπάνες του Κοινωνικού Παντοπωλείου προήλθαν από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Δήμου, στο ποσό των 75.000 ευρώ ενώ είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω οτι οι χορηγίες έφτασαν στο ποσό άνω των 74.000 ευρώ, γύρω στις 2500 ευρώ δόθηκαν από δωρεές σε μετρητά για διάφορες αγορές, ενώ όλα τα άλλα ήταν χορηγίες”, επεσήμανε η κ. Αλιφιεράκη.

Για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμος είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 75.389,72 ευρώ, οι προσφορές από πολίτες σε διάφορα είδη έφτασαν στις 74.724, 79 ευρώ και οι δωρεές σε χρήμα 2.580 ευρώ.

Παράλληλα, κατά το 2017 μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου δόθηκαν υποτροφίες σπουδών για παιδιά δικαιούχων κάρτας σίτισης και χορηγήθηκαν κουτιά με περιεχόμενο υλική βοήθεια σε παιδιά δικαιούχων που είναι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δείτε εδώ τον απολογισμό της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από το ξενοδοχείο “Κύδων” ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι φορέων και εθελοντές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook