Με θέμα ένσταση επί του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Χανίων

Εκδήλωση-συζήτηση πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ τα μέλη της Πρωτοβουλίας Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, με θέμα  «Ένσταση επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χανίων».

Στο σχέδιο προβλέπεται πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση της πρωτοβουλίας, που θέλουν ολόκληρος ο χώρος να χαρακτηριστεί ως αστικό πράσινο προς όφελος των Χανιωτών.

Μάλιστα, στην εκδήλωση έγινε συλλογή υπογραφών για την ένσταση στο γενικό πολεοδομικό που παρουσίασε η επιτροπή ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και παρουσίαση για τα Χανιά του μέλλοντος, από την ομάδα «ενοποίησης ανοικτών και πράσινων χώρων» Δήμου Χανίων, ΤΕΕ/ΤΔΚ-ΣΑΧ.

Ο Τσακαλάκης Γιώργος, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ένστασης όσον αφορά το γενικό πολεοδομικό σχέδιο κάτι που “δε συνάδει με τη θέληση της πλειοψηφίας του Χανιώτικου λαού και το κινήματος μας.”

“Είναι μια νίκη της Πρωτοβουλίας το γεγονός ότι σε ένα μήνα από εκεί που το στρατόπεδο θα γινόταν κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων, τώρα μιλάμε για παραχώρηση με όλα τα θολά σημεία βέβαια που υπάρχουν.(…) Από εδώ και πέρα πρέπει να δοθεί η μάχη για την χρήση που θα δώσουμε σε τόσα στρέμματα. Εμείς θέλουμε ένα χώρο πρασίνου.”

Η ομάδα «ενοποίησης ανοικτών και πράσινων χώρων» δήμου Χανίων, προτείνει όλος ο χώρος να μετατραπεί σε πάρκο, ενώ ταυτόχρονα όπως είπε η Βλαζάκη Ειρήνη μέλος της ομάδας, μπορεί να συμπεριλάβει ένα χώρο υπόγειου παρκινγκ ή να λειτουργήσεις ως σταθμός μετεπιβίβασης για τον κόσμο που έρχεται από την Σούδα και σε συνδυασμό με ένα δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας η πρόσβαση στο κέντρο να είναι απλή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook