Προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία

Το ναυάγιο σημειώθηκε λίγο έξω από την Αδριανούπολη. Από χθες ήταν γνωστό πως βάρκα που μετέφερε 10 πρόσφυγες είχε αναποδογυρίσει και υπήρχαν αγνοούμενοι. Τώρα, υπάρχουν και τρεις νεκροί. Μια 37χρονη γυναίκα και τα δυο της παιδιά. Ο Έβρος έγινε το τάφος τους. Η οικογένεια ήθελε να φύγει από την Τουρκία για να ξεφύγει από τις διώξεις του Ερντογάν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες της 37χρονης Ayşe Abdurrezzak και των δυο γιων της, 11 και τριών ετών αντίστοιχα. Στη φουσκωτή βάρκα που θα τους περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα ήταν και ο σύζυγός της, επίσης δάσκαλος. Εκείνος είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται. 

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (13.02.2018) στον Έβρο. Η φουσκωτή βάρκα αναποδογύρισε, πιθανότατα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, λίγο έξω από την Αδριανούπολη. Ήθελαν να περάσουν στην Ορεστιάδα. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρίσκονταν στη βάρκα.

Ο παγωμένος Έβρος και οι εικόνες που σοκάρουν

Οι εικόνες από τα τουρκικά και τα διεθνή ΜΜΕ που κάνουν το γύρο του κόσμου, σοκάρουν. Οι διασώστες μεταφέρουν τη σορό του ενός από τα παιδιά. Οι εικόνες, μοιραία, φέρουν στο μυαλό τον μικρό Αϊλάν από τη Συρία και τόσα άλλα παιδιά θύματα του πολέμου στη Συρία ή των διώξεων του Ερντογάν.  

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην ίδια βάρκα με την άτυχη μάνα, τα δυο της παιδιά και τον άνδρα της ήταν άλλη μια οικογένεια. Ένας άνδρας, μια γυναίκα και το 2,5 ετών παιδάκι τους. Μαζί τους κι ένας φίλος τους. Όλοι, μαζί με τον σύζυγο της 37χρονης που πνίγηκε, αγνοούνται. Έβρος Τουρκία Ερντογάν ναυάγιο 

«Σώστε τα παιδιά μου»

Το ναυάγιο σημειώθηκε περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης. Στρατιώτες στην περιοχή άκουσαν μια γυναίκα να φωνάζει «σώστε τα παιδιά μου». Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες. 

Το άψυχο κορμάκι του 11χρονου αγοριού βρέθηκε στην άμμο, στα παράλια του Έβρου. Λίγο μετά, κοντά του, βρέθηκε και η σορός του τριών ετών αδερφού του. Μερικά μέτρα πιο μακριά βρέθηκε νεκρή και η μητέρα τους.  

Οι διώξεις του Ερντογάν τους έδιωξαν από την Τουρκία

Η οικογένεια της άτυχης Αϊσέ είχε ακόμη ένα θύμα των διώξεων αυτών. Ο σύζυγός της, Ουγκούτ, επίσης δάσκαλος, είχε φυλακιστεί 11 μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. Ο 39χρονος είναι δάσκαλος αγγλικών και η 37χρονη γυναίκα του δασκάλα τουρκικών.  

Και οι δυο ήταν ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν. Ο Ουγκούτ αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο αλλά εξακολουθούσε να βαρύνεται από την κατηγορία της τρομοκρατίας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook