Μια σημαντική εθελοντική δράση για τους μικρούς ασθενείς 

Μια σημαντική εθελοντική δράση για τους μικρούς ασθενείς ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Χανίων.
Μέλη του παραρτήματος Χανίων της εθελοντικής ομάδας «Διαβάζω για τους άλλους», διάβασαν -με μοναδικό τρόπο- παραμύθια στα παιδιά προσφέροντας τους στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Γ.Ν Νοσοκομείου Χανίων, οι εθελοντές της παραπάνω ομάδας θα επισκέπτονται μάλιστα σε τακτικά διαστήματα την Παιδιατρική Κλινική και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους συγχαρούμε για την ευαισθησία τους. 

Θεωρούμε επίσης καθήκον μας να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε και όσους συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Παιδιατρική Κλινική.

Με πρωτοβουλία και εθελοντική εργασία των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Χανίων, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη  το βάψιμο της κλινικής με ανοικτά  χαρούμενα χρώματα, με στόχο να αλλάξει η εικόνα της και να θυμίζει παιδότοπο κάνοντας έτσι ευχάριστη τη διαμονή των μικρών ασθενών.

Στο πλευρό των μελών του Συλλόγου βρέθηκε η  κα Βάσω Τζάλου (η οποία έχει ζωγραφίσει τους τοίχους στην οδό Κορνάρου) και φιλοτέχνησε όμορφες ζωγραφιές στους τοίχους της κλινικής.

Ακολούθησε η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προσέφερε στην κλινική μια σειρά από ζωγραφιές παιδιών που είχαν λάβει μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Καλοκαιρινές αναμνήσεις με ζώα.»

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα οι πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Χανίων κατασκεύασαν και τοποθέτησαν στην Παιδιατρική Κλινική «Το δέντρο της γνώσης», μια ξύλινη βιβλιοθήκη γεμάτη παιδικά βιβλία.
Όλες οι παραπάνω δράσεις, αλλάζουν μέρα με τη μέρα την εικόνα της κλινικής, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που βελτιώνει την ψυχολογία των μικρών ασθενών και κάνει πιο ευχάριστη τη νοσηλεία τους.