Αποφασισμένη για μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται η ΟΝΝΕΔ. Διαφράφτηκε ο ΔΑΠίτης που δημοσιοποίησε ανακοίνωση κατά του νόμου -πλαισίου, αποκαλώντας \”αλήτες\” Σαμαρά – Παπανδρέου.

Αναβρασμός επικρατεί στην κυβέρνηση και τη ΝΔ σχετικα με το νέο νόμο – πλαίσιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και γαλάζιοι φοιτητές βρίσκονται σε εγρήγορση, απειλώντας με κινητοποιήσεις και λουκέτο σε πανεπιστήμια.

Με συνοπτικές διαδικασίες διαγράφτηκε από τη ΔΑΠ ο συντάκτης της ανακοίνωσης της φοιτητικής παράταξης, η οποία αποκαλεί αλήτη τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση που άναψε φωτιές αναφέρει:

\”Ναι, είναι αλήθεια. Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, κοινώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αποφάσισαν ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι τα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές.

Το βρώμικο, σάπιο και άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας αποφάσισε να χτυπήσει το Πανεπιστήμιο, να διαλύσει τις δομές του και να το μετατρέψει σε όργανο πλήρως ελεγχόμενο από τους εκάστοτε υπουργούς, κυβερνήσεις κλπ, ώστε να παίζουν πλέον ακόμη ευκολότερα τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια μέσα από τα Πανεπιστήμια.

Η ΔΑΠ-Οικονομικού υπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια τα συμφέροντα των φοιτητών και μόνο αυτών.

Η θέση μας απέναντι στο νέο Νόμο είναι αρνητική και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στις επιταγές του Κου George Papandreou, της Κας Anna Diamantopoulou, του Κου Antonis Samaras, του κολλητού της υπουργού Παιδείας Κου Aris Spiliotopoulos και όλων όσων ονειρεύονται τη διάλυση των Πανεπιστημίων και την συγχώνευσή τους με τα πολιτικά κόμματα.

Οι πολιτικοί αυτής της χώρας βύθισαν την Ελλάδα στη διαφθορά, έπνιξαν την ελληνική οικονομία στα χρέη, διέσυραν το όνομα της χώρας μας διεθνώς, μετέτρεψαν τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. σε πρωθυπουργικές βίλλες, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, ισοπέδωσαν τις εργασιακές σχέσεις και καταδίκασαν μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία ή στη φυγή στο εξωτερικό.

Οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων της SIEMENS, του Βατοπαιδίου, του Χρηματιστηρίου και δεκάδων άλλων σκανδάλων, αποφασίζουν τώρα ότι για όλα αυτά πρέπει να πληρώσει το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Όχι ρε αλήτες, δεν θα επιτρέψουμε να αλώσετε και το Πανεπιστήμιο. Αρκετή ζημιά προκαλέσατε!\”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ Οικονομικού Νομικής, ενώ ήδη ο συντάκτης αποτελεί παρελθόν για τη φοιτητική παράταξη.

Και καταλήγει: \”Η θέση των φοιτητών είναι απέναντι στο Νόμο της Διαμαντοπούλου που γυρνάει την Παιδεία και το Πανεπιστήμιο πολλά χρόνια πίσω. Εκεί θα είναι και η δική μας θέση, κόντρα στα συμφέροντα, στα λαμόγια και αναλαμβάνοντας το οποιοδήποτε κόστος\”.

Σκληρή χαρακτήρισε την ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΑΠ ΤΕΙ και σημείωσε ότι \”άλλο πράγμα είναι να ασκείς αιχμηρή κριτική και άλλο να υβρίζεις\”.

Η ΟΝΝΕΔ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, έχει ταχθεί εξαρχής κατά του νόμου Διαμαντοπούλου και μία από τις κύριες διαφωνίες της είναι η μη εκπροσώπηση των φοιτητών στη διαδικασία εκλογής πρυτανικών αρχών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook