H Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, προχώρησε πρόσφατα στην επικαιροποίησή της μελέτης του έργου συντήρησης, η οποία θα υλοποιηθεί με την χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης για την ανακαίνιση της ιστορικής Μονής της Παναγίας Φανερωμένης, ζήτησαν σήμερα οι φορείς της Ιεράπετρας από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού. 

Να σημειωθεί πως η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, προχώρησε πρόσφατα στην επικαιροποίησή της μελέτης του έργου συντήρησης, η οποία θα υλοποιηθεί με την χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά στην πορεία των έργων της περιοχής που είναι σε εξέλιξη (Γηροκομείο Ιεράπετρας, ανάπλαση φρουρίου Καλέ και συντήρηση οικίας Ναπολέοντα) καθώς και η συνέχιση της ανασκαφής στη νήσο Χρυσή που διεξάγει η Εφορεία Αρχαιοτήτων.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook