Έχοντας την καθολική αποδοχή όλων των ομάδων και με ψήφους 15-0 (δεν συμμετείχε στην διαδικασία η Ξάνθη) ο ισχυρός άνδρας του Εργοτέλη ο Απόστολος Παπουτσάκης είναι από την Πέμπτη το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος της Superleague.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης γίνεται ο πρώτος Κρητικός πρόεδρος της Λίγκας και θα αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα από την προεδρία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα για την ανάληψη της προεδρίας από τον Απόστολο Παπουτσάκη αναφέρει τα εξής : «Ανακοινώνεται ότι ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Εργοτέλης Διεθνής Ένωσις κ. Απόστολος Παπουτσάκης εξελέγη πρόεδρος της Super League, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2011».
Στην διαδικασία ψήφισαν όλες οι ομάδες πλην της Ξάνθης όπως γράψαμε πιο πάνω αλλά επικράτησε ένταση για τον λόγο ότι η διοργανώτρια αρχή επέτρεψε στην Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου που έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου προέδρου στη Superleague.

Η αποχώρηση Μαρινάκη

Ο απερχόμενος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την αποχώρησή του από το αξίωμα του προέδρου.

Η ανακοίνωση του B. Μαρινάκη:

\”Πριν από ένα χρόνο, ανέλαβα Πρόεδρος, μετά από μία μεγάλη περίοδο αδυναμίας εκλογής Προέδρου από το Δ.Σ., αν και ούτε οι επιχειρηματικές μου υποχρεώσεις μου το επέτρεπαν ούτε, πολύ περισσότερο, ήθελα να αναμειχθώ ενεργά στη διαχείριση και διεύθυνση της Λίγκας. Δέχτηκα να αναλάβω, γιατί οι περισσότεροι από εσάς με έπεισαν ότι θα μπορούσαμε όλοι μαζί να καταφέρουμε να λύσουμε κάποια από τα πολλά προβλήματα που βασανίζουν το ποδόσφαιρο επί δεκαετίες.

Φέτος ήταν, δεν το αμφισβητεί κανείς, η δυσκολότερη χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κρίση που έπληξε την ελληνική οικονομία και οδήγησε χιλιάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο, είχε πολλές δυσάρεστες επιπτώσεις και πάνω στις ομάδες.

Παρ’ όλα αυτά η Λίγκα αυτή τη χρονιά κατάφερε να μοιράσει περισσότερα χρήματα στις Π.Α.Ε., να επιχορηγήσει με μεγαλύτερο ποσό την δεύτερη εθνική, να επενδύσει στην βελτίωση πολλών γηπέδων και να είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της.

Τεράστια επιτυχία φέτος ήταν αναμφισβήτητα η υπογραφή της συμφωνίας με τη NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Φέτος υλοποιήθηκε ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η Λίγκα. Μη ξεχνάμε ότι η συνέργεια με τον τηλεοπτικό επιχειρηματικό κόσμο είναι αυτή που εξασφαλίζει στο ποδόσφαιρο οικονομική ευρωστία και εξάπλωση. Η εδραίωση της Κεντρική Διαχείρισης που καταφέραμε φέτος μας βάζει σε αυτή τη τροχιά.
Ακόμα αυτό που θεωρώ εξίσου σημαντικό και είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά, είναι η διαχείριση και επιμέλεια του χλοοτάπητα των γηπέδων από τη Λίγκα. Για να τελειώσουμε μια και καλή με τα φαινόμενα των λασπωμένων χωραφιών και της σκονισμένης αλάνας. Αυτό θα μας βοηθήσει να παίζουν με ασφάλεια οι ποδοσφαιριστές μας, για τους οποίους πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου και άρα τη θέση μας στον ευρωπαϊκό
ποδοσφαιρικό χάρτη.

Όμως κάποια προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν και εδώ θέλω, ειδικά σήμερα, να επανέλθω. Θέλω να πω ότι καταφέρνουμε να λύσουμε τα όποια προβλήματα μόνο όταν βάζουμε στην άκρη το κοντόφθαλμο συμφέρον μας. Όταν δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα της Κυριακής αλλά την συνολική εικόνα του ποδοσφαίρου που θέλουμε να έχουμε τότε μόνο καταφέρνουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Ακόμα πρέπει κάποτε να πάψουν οι μικρο-παραγοντικοί χειρισμοί, να αποφασίζεται κάτι εδώ και μετά να βγαίνουν κάποιοι που ψήφισαν ή συμφώνησαν και να καταγγέλλουν και να διαμαρτύρονται μόνο ίσως για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα έχουν με τους φιλάθλους τους.

Η υποκρισία και η διγλωσσία σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να βοηθήσουν να λυθεί κανένα πρόβλημα. Αντίθετα δημιουργεί καινούργια. Ας το καταλάβουν λοιπόν κάποιοι που την χρησιμοποιούν συνεχώς, ώστε να προχωρήσουμε πιο αποτελεσματικά. Όσο αυτό δεν γίνεται φοβάμαι ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν. Πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε πιστοί στις αποφάσεις μας και να μην τρέχουμε να τις ανατρέψουμε επειδή δεν βολεύει την ομάδα μας τη Κυριακή.

Αυτή άλλωστε η υποκρισία έχει δώσει τροφή στις θεωρίες συνομωσίας που θέλουν τις ομάδες να τρέφουν τη βία ενώ κάθε ένας από εμάς εδώ μέσα ξέρει ότι οι μόνοι που πληρώνουν τις ζημιές και τα σπασμένα είμαστε οι ίδιοι. Παρόλα αυτά κάποιοι βγαίνουν στα Μ.Μ.Ε. και στηρίζουν ανεύθυνα αυτή τη θεωρία. Αποτελέσματα είναι να πληρώνουμε 20.000€ για ένα πυρσό που κάποιος ανεγκέφαλος θα καταφέρει να περάσει και να ανάψει στο γήπεδο και 40.000€ αν κάποιος άλλος ανεγκέφαλος καταφέρει να ανάψει άλλο ένα σε επόμενο αγώνα. Αυτό δεν είναι αυστηροποίηση των ποινών είναι εξόντωση του ποδοσφαίρου.

Με την Ο.Π.Α.Π. έκανα ότι ήταν δυνατόν για να βοηθήσω όλες τις ομάδες, καθυστέρησα την υπογραφή της σύμβασης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μέχρι να υπογράψουν όλες οι ομάδες. Μπήκα με τις καλύτερες διαθέσεις στις διαπραγματεύσεις για την κεντρική χορηγία. Σέβομαι και σεβόμαστε όλοι το κεντρικό χορηγό μας αλλά θα πρέπει και αυτός να σεβαστεί ότι η προσπάθεια να μετατρέψει τις συμβάσεις χορηγίας από επωφελείς για τις ομάδες σε θηλιές για να τις πνίξει δεν είναι και η καλύτερη μέθοδος για να αντιμετωπισθεί η βία. Ήδη πέρσι δεχθήκαμε και υιοθετήσαμε διάφορες ρήτρες και δείξαμε έμπρακτα τις προθέσεις και τη καλή μας πίστη.

Τέλος, αν και απέρχομαι σήμερα θέλω να πω δύο λόγια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων της Ε.Π.Ο., από τις επιτροπές της Πολιτείας ακόμα και από τα πολιτικά δικαστήρια.
Είναι περιττό να μπούμε σε συζητήσεις και να αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν βγει η μία ή η άλλη απόφαση. Η Λίγκα αναγκαστικά είναι θεατής αφού η οποία κανονιστική εξουσία, λόγω του αυτοδιοίκητου, ανήκει στην Ε.Π.Ο.. Ας πάρουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε την Ε.Π.Ο., τον Πρόεδρό της και την Πολιτεία, τον Υπουργό σε μία άμεση συνάντηση.

Σε συνεργασία με τα στελέχη της Λίγκας ετοιμάσαμε μια επιστολή που πιστεύω ότι πρέπει να φύγει σήμερα κιόλας.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί μου και τα στελέχη της Λίγκας και να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο δύναμη και αντοχή\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook