Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 5 ώρες, στο υπουργείο Οικονομικών, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι ελέγχουν την οικονομία εν όψει της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, εξετάστηκαν αναλυτικά οι υποχρεώσεις πληρωμών του Δημοσίου έως το τέλος του έτους, οι εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την είσπραξη των εσόδων από την έκτακτη εισφορά και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και θέματα σχετικά με την εξέλιξη των δαπανών των ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν διαρκώς απόψεις για την εφαρμογή του προγράμματος, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται πως έως το τέλος του 2011 θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νομός του Μεσοπρόθεσμου και την τρόικα να μην ανοίγει τα χαρτιά της αναφορικά με το αν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις για να καλυφτούν οι αποκλίσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι στις συζητήσεις με την τρόικα δεν γίνεται λόγος για νέα μέτρα, αλλά για εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «η τρόικα θέτει και πολύ σωστά αυτό που είναι ούτως ή άλλως εθνική μας προτεραιότητα, τα διαρθρωτικά μέτρα, τα μέτρα που ανοίγουν τις αγορές, τα μέτρα που ανοίγουν την αγορά εργασίας, που ανοίγουν τα επαγγέλματα, που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία».

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, είπε:

 «όλα θα βγουν αναλυτικά στην επιφάνεια, το μισθολόγιο στο Δημόσιο, το μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ, η εργασιακή εφεδρεία, η αγορά εργασίας, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το κλείσιμο και η αναδιάρθρωση των φορέων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση πολύ αργά το βράδυ, ενώ στο όλο πλαίσιο εντάσσεται και η σύσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, καθώς, στην «ατζέντα» της τρόικας έχουν τεθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ που απαιτείται για τα ασφαλιστικά ταμεία και η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (κλαδικές συμβάσεις εργασίας, κ.λπ.).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook