Αναφορά προς τον προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου, Φραγκίσκος Παρασύρης με θέμα το παραεμπόριο στο Ηράκλειο.

Η αναφορά βασίζεται σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με την οποία ζητάει την αυστηροποίηση των ποινών κατά των παράνομων μικροπωλητών που \” πωλούν παράνομα εμπορεύματα εξυπηρετώντας άνομα οικονομικά συμφέροντα\” όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Όπως αναφέρεται περαιτέρω στην επιστολή η Δημοτική αστυνομία, καταβάλει σε στενή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, καθημερινά μεγάλες προσπάθειες περιπολώντας του κεντρικούς δρόμους και εκδιώκοντας από αυτούς, τους αλλοδαπούς που πωλούν παράνομα εμπορεύματα.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος την στήριξη της Πολιτείας κα της Δικαιοσύνης, με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο, θεωρώντας μηδαμινή την ποινή των 10 ημερών, χωρίς μάλιστα άλλες συνέπειες, που πρόσφατα επιβλήθηκε σε αλλοδαπό, που παράνομα ζει στην πόλη μας και που σε έλεγχο που επιχείρησε να του ασκήσει δημοτικός αστυνομικός στην οδό Δαιδάλου, του επετέθη και τον τραυμάτισε. Η τιμωρία θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αποτρεπτική σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές. Ο κ. Παρασύρης ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να ανταποκριθούν στα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου το συντομότερο δυνατόν, για να περιοριστεί ένα φαινόμενο που τραυματίζει καίρια την τοπική οικονομία του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook