Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του, διήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πολύωρη χειμερινή διάσχιση στα κεντρικά Λευκά Όρη, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018.

Η προσέγγιση στο βουνό θα γίνει από την τοποθεσία Κακοπέρατο, πάνω από το Θέρισο στην επαρχία Κυδωνίας, από όπου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την διάσχιση τους, στις άγριες χιονισμένες κορυφές των Λευκών Ορέων. Το πρόγραμμα της διάσχισης θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο και έχουν εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι με άριστες γνώσεις για την χρήση του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ρούχα, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί του Σαββάτου κι επιστροφή αργά το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 22/02. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Εμμανουήλ Μαλεκάκης.

Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στα γραφεία του Συλλόγου, την Παρασκευή 23/02 το βράδυ στις 21:00 μ.μ., για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της εξόρμησης.