Με άριστες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την τουριστική έκθεση “World Panorama 2018”, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, από τις 16/02/2018 έως και τις 18/02/2018 όπου συμμετείχε φέτος η Περιφέρεια Κρήτης, με δικό της περίπτερο.

Η 1η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης “Panorama World Festival” πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Φεβρουαρίου για το σουηδικό κοινό, στο εκθεσιακό κέντρο της Σουηδικής πρωτεύουσας Stockholmsmässan. H Panorama World Festival αποτελεί την φυσική εξέλιξη της τελευταίας “Mediterranean Panorama” τον περασμένο Μάρτιο του 2017.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, κ. Εμμανουήλ Βολικάκη, το στέλεχος του Τμήματος, κ. Εμμανουήλ Φουντουλάκη, και την συνεργάτιδά μας, ξεναγό κα Σεβαστιάνα Σούκη. 

Η Κρήτη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Σουηδούς και εμφανίζεται ως ένας από τους πρώτους προορισμούς γι’ αυτούς, με τεράστια ανάπτυξη, η οποία φέτος θα είναι σε διψήφια νούμερα, με βάση την ενημέρωση που είχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο World Trade Center οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης στις 16 Φεβρουαρίου, στο 1ο Forum Τουρισμού «A PANORAMA view over Nordic market», όπου σημαντικοί ομιλητές παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τουριστικό προφίλ της Σουηδίας. 

Οι ομιλητές που ανέπτυξαν τις τάσεις στην Τουριστική αγορά της Σουηδίας ήταν:

· Anna Lennhammer – General Manager Association of Swedish travel agents and tour operators
· Hans Remvig – General Manager Resurs AB/Swedish Travel and Tourist Data Base
· Εκπρόσωποι tour operator Σκανβιναβίας (TUI Nordic)
· Παύλος Μούρμας, Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουριστικά γραφεία που συμμετείχαν στην έκθεση επιβεβαίωσαν επίσης την αυξημένη ζήτηση για την Κρήτη.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφθηκαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία, κ. Δημήτρης Τουλούπας, καθώς και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικής, κ. Παύλος Μούρμας, το στέλεχος του Γραφείου του, κα Αλεξάνδρα Σαραντίδη. 

Η σκανδιναβική αγορά, είναι και θα παραμείνει ένας ισχυρός τουριστικός σύμμαχος της Κρήτης, ενώ το ίδιο ισχύει κι αντίστροφα, με την Κρήτη να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Σουηδών και των Σκανδιναβών. Πολύ ενδιαφέρουσα η συμμετοχή των ξενοδόχων της Κρήτης, όπως κι εκείνη δυο εκ των πιο δυναμικών Δήμων της Κρήτης, του Δήμου Κισάμου και του Δήμου Χερσονήσου, τουριστικών προορισμών οι οποίοι με την προσφορά τους μπορούν να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την τουριστική συνεργασία της Κρήτης με την Σουηδία και γενικά τους “Nordics” ώστε και η έκθεση και τα αποτελέσματά της να αναπτυχθούν περαιτέρω στο μέλλον. Η Περιφέρεια Κρήτης, είναι ένας παράγοντας, ο οποίος δημιουργεί τις προοπτικές, για τέτοιου είδους συνέργειες.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook