Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου της Δ.Ο.Υ. με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η κινητοποίηση στην είσοδο της  Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων και με την συμμετοχή σωματείων και συλλόγων.

Οι φορείς επέδωσαν και ψήφισμα στην προισταμένη της Εφορίας με το οποίο – μεταξύ άλλων – ζητούν :

Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το 

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. 

Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

 
 
 
 
 
 
 

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Χανίων

Η ΟΕΒΕΝΧ πορευόμενη παράλληλα στη γραμμή και στις απόψεις της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με το θέμα των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών καλεί το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του.  
Καλούμε τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς  όπως και την  Τοπική Αυτοδιοίκηση  Α΄ και Β΄  Βαθμού  να συμπορευτούμε στον αγώνα ενάντια στην αδικία.
Προτείνουμε στο πολιτικό σύστημα για μια κοινή πρόταση νόμου όπου θα προστατεύονται η πρώτη κατοικία, η επαγγελματική στέγη και ο πάγιος εξοπλισμός των επιχειρήσεων.
Είναι παράλογο να εξαιρούνται οι  επαγγελματίες και οι βιοτέχνες από την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Απέναντι στον νόμο είμαστε όλοι ίσοι.
Δεν είναι σωστό να χαθούν ο κόπος και ο μόχθος ενός ολόκληρου λαού.
Όταν ζητάμε προστασία δεν εννοούμε χωρίς προϋποθέσεις ούτε αναφερόμαστε στους κατ΄επάγγελμα κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες, αλλά σε αυτούς που είδαν πράγματι τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και να εξανεμίζονται μέσα στην κρίση.
Τις επόμενες μέρες ξεκινάμε μια εκστρατεία κινητοποίησης των Χανιωτών παράλληλα με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ. Θα είναι τόσο έντονες που θα υποχρεώσουν το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί το πρόβλημα και να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΗ-ΕΜΠΟΡΟΥ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook