Πάνω από 50 περίπτερα στο φετινό τριήμερο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στην Αγιά Χανίων 

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ σε επίπεδο Κρήτης με σκοπό την ανάδειξη της κρητικής ταυτότητας των προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 23, 24 και 25 Φλεβάρη 2018.

Το φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα”, επανέρχεται δυναμικά με περισσότερα από 50 περίπτερα με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και όχι μόνο.

Για το “Κερνάμε Ελλάδα” μίλησε Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, κάνοντας μια αναδρομή στα φεστιβάλ των προηγούμενων χρόνων τονίζοντας ότι στέφθηκαν με επιτυχία και εκφράζοντας την βεβαιότητα του για ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά.

“Καλούμε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να δώσουν το παρών, με τον φετινό μας στόχο να αναδείξουμε τα προϊόντα της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας. Μέσω αυτού του φεστιβάλ θέλουμε να ωθήσουμε τους Κρητικούς μπαίνοντας σε ένα κατάστημα να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή και την οικονομία του τόπου μας. “

Ο Δημήτρης Βενιανάκης, ειδικός σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων και υπεύθυνος του φεστιβάλ, τόνισε ότι στο φέτος  θα δοθεί έμφαση και στις μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να προβληθούν τα αξιόλογα προϊόντα τους.

“Η περιφέρεια δια μέσου της αγροδιατροφικής σύμπραξης θα παρουσιάσει το σωστό δρόμο που θα ακολουθήσουν τα Κρητικά προϊόντα για να βρουν τον δρόμο τους στην εξωστρέφεια. Επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί  και έχουν πάρει το brand name Κρήτη, θα παρουσιαστούν εκεί και θα δοθούν οδηγίες και πληροφορίες και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν και αυτές το brand name.

Στο φεστιβάλ δώσαμε έμφαση και στην οικοτεχνία, θα παρουσιαστούν μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες να παρουσιαστούν σε μεγάλες εκθέσεις, οι οποίες έχουν άριστα προϊόντα.”

Την τιμητική τους έχουν οι μελισσοκόμοι καθώς στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί το 4ο Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο.

Ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Χανίων, Χαλακατεβάκης Ηλίας, αναφέρθηκε και στην σημαντική εξέλιξη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης του «Πευκοθυμαρόμελου Κρήτης» (Pefkothymaromelo Kritis) στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ)

“Στο απερχόμενο συνέδριο μελισσοκομίας θα συμμετέχουν μελισσοκόμοι, επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και θα επικεντρωθούν σε όλα τα θέματα γύρω από την μέλισσα. Την Κυριακή θα παρουσιάσουμε επίσημα το “Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης” σαν Π.Ο.Π ενώ έχουμε καλέσει ομιλητές από του υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.”

Για την πιστοποίηση αυτή ο κ.Χαλακατεβάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που θα τονώσει την αγορά του κρητικού μελιού και παράλληλα θα βοηθήσει τις εξαγωγές.

Το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook