Αντιδρά η ΝΟΔΕ για τον τρόπο παραχώρησης του στρατοπέδου στον δήμο Χανίων 

Βαρύτατες ευθύνες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, αλλά και στον Δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα, επιρρίπτει σε ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Χανίων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Για τους τοπικούς βουλευτές η ΝΟΔΕ αναφέρει ότι  προκάλεσαν διχόνοια και πόλωση στην Χανιώτικη κοινωνία με εκβιαστικά διλλήματα, για να προστατεύσουν το κομματικό τους συμφέρον και μόνο, στον δήμαρχο δε αναφέρεται ότι τον βαρύνουν ευθύνες αφού δέχτηκε αμαχητί την πρόταση του υπουργού εθνικής αμύνης, χωρίς να διαπραγματευτεί σκληρά προς όφελος της κοινωνίας. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων

“Με μεγάλη προσοχή και επιφυλακτικότητα παρακολουθούμε το σίριαλ της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Χανιώτικος λαός ενωμένος και με μία φωνή διεκδικούσε εδώ και χρόνια το στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Το ίδιο και τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων τα οποία με διαδοχικές αποφάσεις ανανέωναν και επικαιροποιούσαν το δίκαιο αυτό αίτημα, ομόφωνα.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν, μετά την σκηνοθετημένη συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανάμεσα στον Καμμένο τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον δήμαρχο Χανίων. Αφού είχαν ήδη προσυμφωνήσει την νέα πρόταση Καμμένου, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, παρουσίασαν ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης την πιστή εφαρμογή του νόμου  4407/2016, «περί αξιοποίησης ακινήτων από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τον νόμο αυτό που σχεδίασε και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του τρίτου μνημονίου που ο ίδιος έφερε στην χώρα, το ονόμασαν «εξαιρετική συμφωνία» και ξεκίνησαν να πανηγυρίζουν, παριστάνοντας τους σωτήρες του τόπου, με σκοπό την παραπλάνηση του Χανιώτικου λαού.

Σύμφωνα με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου δεν παραχωρείται όπως ψευδώς είχε αναφέρει ο κ. Τσίπρας στο δήθεν αναπτυξιακό συνέδριο του Σεπτεμβρίου αλλά ενοικιάζεται στον δήμο Χανίων. Μάλιστα, είχαν προλάβει και τροποποίησαν τον νόμο ώστε να καταβάλλεται για  κάθε χρόνο το 5% της αντικειμενικής αξίας του στρατοπέδου, αντί να καταβληθεί το 5% μία κι έξω όπως  αρχικά ήταν ο νόμος. Επίσης ο δήμος είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει προς έγκριση και «πλήρες βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο», όπου έτσι καταρρίπτεται και ο μύθος για χώρο πρασίνου και ένα σχολείο.

Βέβαια, από τον Καμμένο και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από αυτά που εδώ και τρία χρόνια μας δείχνουν καθημερινά. Μόλις ξεσκεπάστηκε η κρυφή τους ατζέντα, προκάλεσαν διχόνοια και πόλωση στην Χανιώτικη κοινωνία με εκβιαστικά διλλήματα, για να προστατεύσουν το κομματικό τους συμφέρον και μόνο. Σε αυτό, βαρύτατες ευθύνες φέρει όμως και ο δήμαρχος Χανίων ο οποίος υιοθέτησε πλήρως την τακτική τους και προτίμησε να δεχτεί αμαχητί την πρόταση Καμμένου, αντί να διαπραγματευτεί σκληρά για το όφελος της πόλης όπως ομόφωνα τον είχε εξουσιοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Παρά τις προσπάθειες και μεθοδεύσεις τους, η συγκεκριμένη πρόταση Καμμένου αποδοκιμάστηκε, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Φεβρουαρίου μόλις οι 23 από το σύνολο των 49 δημοτικών συμβούλων την ψήφισαν. Αυτό δεν το λες και πλειοψηφία…

Τα Χανιά αξίζουν καλύτερα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook