Θα πραγματοποιηθεί στις Μαλάδες Ηρακλείου, με πολλούς διαγωνισμούς και events

Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση των πέντε τελευταίων Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν και διοργανώθηκαν από την οικογένεια Καλαθάκη, το καθιερωμένο ραντεβού με την παράδοση βρίσκεται και πάλι προ των πυλών.

Το 6o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο των Αισθήσεων στις Μαλάδες, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η επιστημονική καταγραφή των κρητικών συνταγών, η πορεία τους στο πέρασμα των χρόνων –από γενιά σε γενιά- και η αναβίωση των ξεχασμένων μας διατροφικών προτύπων. Κρητικά προϊόντα, κρητικές συνταγές και αρώματα μας ταξιδεύουν στις γειτονιές και τα χωριά της Κρήτης.

Το φετινό Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των παιδιών Λαζανάκη Μιχαήλ και Θαλασσινό Στυλιανό, που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Για τον λόγο αυτό, θα ενταχθεί στο Φεστιβάλ διημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του τμήματος της Τροχαίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του Ερυθρού

Σταυρού, του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟΤ.Α.) και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης η οποία θα διαθέσει στο χώρο, προσομοιωτές οδήγησης υπό μέθη και προσομοιωτές για τη ζώνη ασφαλείας.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα του 6ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ως εξής:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

– Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές. Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας.
– Διαγωνισμός Σκαλίσματος σε Λαχανικά και Φρούτα από σπουδαστές σχολών.
– Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι.
-Μαθητικός Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας για παιδιά ηλικίας δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

*Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα μαγειρέψουν υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα.*Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να συμμετάσχει μαζί με το παιδί του, μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία του στην παρούσα αίτηση.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Σας περιμένουμε να στρώσουμε το κυριακάτικο τραπέζι μαζί με τις νοικοκυρές και του νοικοκύρηδες του Δήμου Μαλεβιζίου, Δήμου Γόρτυνας, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων και Δήμου Χερσονήσου.

* Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι δημότες των Δήμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook