Για τη γέμιση

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε ένα μπολάκι για 2 λεπτά στα 800 watt σκεπασμένο με μία μεμβράνη για να μην κάψουμε τη σοκολάτα.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να δέσει ελαφρά.

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξίδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μέσα στον χυμό από πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα (προσεχτικά καθώς αυτή φουσκώνει και μπορεί να ξεχειλίσει) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ύστερα, προσθέτουμε το νερό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και τη ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα 22-23 εκ.
Ψήνουμε στον αέρα στους 150-160ο C για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα για 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεχτικά το κέικ μας στη μέση.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το μείγμα της γέμισης να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κέικ και σερβίρουμε αν θέλουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

Προαιρετικά, αν θέλουμε λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο 200 γρ. κουβερτούρα ακόμα και απλώνουμε στο τέλος πάνω από το κέικ μας.

akispetretzikis.com