Περιμένουν έκτακτο βοήθημα για να συνέλθουν οι κάτοικοι από το “χτύπημα” που δέχτηκαν 

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, έχει ειδοποιηθεί εργολάβος ώστε να παρέμβει άμεσα, ενώ έχουν καθοριστεί τα σημεία στο οδικό δίκτυο στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις. Την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και τις παρεμβάσεις κυρίως στο καινούριο ρέμα που δημιουργήθηκε αναλαμβάνει να διευθετήσει η Περιφέρεια.

Για τα σπίτια και την απόδοση έκτακτου βοηθήματος στους ιδιώτες που επλήγησαν, την ευθύνη και τον χειρισμό της υπόθεσης έχει ο δήμος. Με τη διαδικασία που έγινε χθες και με το αίτημα που θα προωθηθεί στις υπηρεσίες της Αθήνας, θα υπάρξει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι οικίες που επλήγησαν, οι οποίες είναι περίπου 10, μέσω του έκτακτου βοηθήματος το οποίο θα δοθεί μέσω δήμου.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των πληγέντων της κακοκαιρίας του Οκτωβρίου στα Χανιά. Γι αυτή την περίπτωση όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης φταίνει ορισμένοι ιδιώτες οι οποίοι δεν έχουν πλήρεις φακέλους. Όπως είπε, το δημόσιο δεν εκταμιεύει ούτε ένα ευρώ αν δεν έχουν οι ιδιώτες έτοιμα τα απαραίτητα χαρτιά. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στην περίπτωση των πληγέντων κατά την κακοκαιρία του Οκτωβρίου. “Δεν μπορούν όμως να καθυστερούν οι διαδικασίες αποζημίωσης λόγω κάποιων περιπτώσεων ιδιωτών οι οποίοι είναι ασυνεπείς” τόνισε ο κ. Βουλγάρακης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook