Σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών διενέργησαν οδοντιατρικό έλεγχο οι Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου με τη συνολική υποστήριξη της ΔΕΗ ΑΕ ξεκινώντας σήμερα απο τα Χανιά.

Το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου απαρτίζεται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της εκάστοτε  περιοχής που θα επισκέπτεται και δυνητικά θα μπορούν να περιλαμβάνουν ειδικότητες όπως παιδίατρο, γυναικολόγο, δερματολόγο, ορθοπεδικό, οδοντίατρο και άλλες ειδικότητες.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποίηθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών με τα παιδάκια να δείχνουν προθυμία να εξεταστούν.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής αποστολών Γιατρών του Κόσμου, Ελλάδας, Θεοκλής Πιέρρος:

Ο οδοντίατρος των Γιατρών του Κόσμου έχει έρθει για να εξετάσει όλα τα παιδιά. Σε κάθε παιδί δίνουμε χαρτί στο οποίο αναφέρουμε τι προβλήματα έχει με τα δόντια του και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς. Η αποστολή γίνεται με χορηγία της ΔΕΗ και ισχύει για όλο τον χρόνο για όλη την Ελλάδα. Σε κάποια μέρη που είναι απομονωμένα, πχ κάποιο νησί μικρό που δεν έχει πρόσβαση σε οδοντίατρο μπορούμε να παρέμβουμε εμείς οι ίδιοι για την αποκατάσταση της υγείας των δοντιών των παιδιών.

Οι επόμενες επισκέψεις θα γίνουν:

Σάββατο 24/2: Παράρτημα Προστασίας παιδιών και νέων
Κυριακή 25/2: Δήμος Αποκορώνου – Πολιτιστικό Κέντρο Βρυσών

Οι ώρες εξέτασης θα είναι απο τις 9πμ έως τις 2μμ  

Παράλληλα, το Σάββατο, οι Γιατροι του Κόσμου,συνδιοργνώνουν με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων  Ημερίδα με τίτλο «Ενημέρωση για τον Παιδικό Καρκίνο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων, στην οδό Αποκορώνου 166, στις 24 Φεβρουαρίου 2018.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook