Δεν του βγαίνει η άσκηση του Τάσου Βάμβουκα στο Δήμο Χανίων.

Δεν του βγαίνει και αυτό φάνηκε από τον πρώτο χρόνο, αφού από την αρχή η ομάδα που ανέλαβε το Δήμο Χανίων δεν είχε συνοχή και κυρίως δεν είχε κανένα σημείο επαφής σε κανένα επίπεδο. 

Απόδειξη αυτού είναι και το γεγονός ότι ήδη 2 δημοτικοί σύμβουλοί του έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ μερικοί ακόμα βαδίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Οι τριγμοί αυτοί διαφάνηκαν στην πορεία – αφού ο Δήμος Χανίων δεν έχει πετύχει και πολλά πράγματα. Ιδιαίτερα εμφανής όμως ήταν η διάσπαση στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το Στρατόπεδο του Μαρκοπούλου.

Εκεί ξεγυμνώθηκε και αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχει ο Τάσος Βάμβουκας, αφού σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ψήφισαν μόνο 23 δημοτικοί σύμβουλοι από τους συνολικά 49. 

Από τη δημοτική ομάδα του Δημάρχου παρευρέθηκαν και  ψήφισαν μόνο 19 από τους 27. Σχεδόν το 1/3 απείχε από μία τόσο σημαντική συνεδρίαση, στέλνοντας το μήνυμα της διαφωνίας τους και κάνοντας φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά με τις επιλογές του.

Ένα άλλο σημείο που δείχνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα, είναι και το χθεσινό ανακάτεμα της τράπουλας στις θέσεις των αντιδημάρχων. Εκεί φάνηκε ότι δεν έχει πρόσωπα και απλά έκανε αναδιανομή αρμοδιοτήτων.

Ο δήμαρχος κάνει απλά ό,τι μπορεί μέχρι να λήξει η θητεία του, αφού ακούγεται τον έχουν εγκαταλείψει ακόμα και οι στενοί του συνεργάτες, όπως ο Νεκτάριος Αλεξανδράκης αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Σούδας, Γιάννης Περράκης.

Το αν θα είναι ξανά υποψήφιος κανείς δεν το ξέρει, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι κατ’ αρχήν δεν έχει ομάδα για να πάει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook