Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τα εγγειοβελτιωτικά έργα της Κρήτης και την ένταξη των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα

Βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης για τις υποδομές του πρωτογενή τομέα είναι να ολοκληρωθούν τα αναγκαία εγγειοβελτιωτικά έργα που είναι σε εξέλιξη στο νησί, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπο Κασίμη, στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει στην επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, ζήτησε την ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα και ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Περιφέρειας για τα εγγειοβελτιωτικά έργα που θα μπορεί να δημοπρατεί μετά τον Απρίλιο.

«Ήταν μια πολύ σημαντική επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασίμη με τον οποίο έχουμε όλα τα χρόνια μια εξαίρετη συνεργασία και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί προσπαθούμε να επιλύουμε όλα τα θέματα της Κρήτης, στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ο πιο σημαντικός μας στόχος είναι να ολοκληρώσουμε όλα τα εγγειοβελτιωτικά έργα, να γίνουν τα δίκτυα και να δρομολογηθούν νέα έργα. Θεωρώ πως από τον Απρίλη και μετά θα ανοίξουν οι προσκλήσεις κι εμείς ως Περιφέρεια θα έχουμε την αρμοδιότητα να εντάξουμε εγγειοβελτιωτικά έργα μέχρι του ύψους των 2,2 εκ. ευρώ».

Σχετικά με το πρόγραμμα των νέων αγροτών, ο κ. Αρναουτάκης διατύπωσε το αίτημα να συμπεριληφθούν και οι τελευταίοι επιλαχόντες που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί. Ζήτησα, πρόσθεσε, «να βρεθούν οι πόροι για το σκοπό αυτό, προκειμένου να μείνουν στην ύπαιθρο όλα αυτά τα νέα παιδιά και να δημιουργήσουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook