Το μεγαλύτερο φεστιβάλ σε επίπεδο Κρήτης, άνοιξε σήμερα το απόγευμα τις πύλες του για το κοινό προσφέροντας προϊόντα, συνταγές, γευστικές προτάσεις και γαστρονομικά έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα, σε όσους επισκεφτούν το  Εκθεσιακό Κέντρο της Αγυιάς.

Οι συνολικά ενενήντα εκθέτες, από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσουν πάνω από 2000 διαφορετικά προίόντα στοχεύοντας στην ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων Κρητικών αλλά & Ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι πρώτοι επισκέπτες του “Κερνάμε Ελλάδα” ήταν μαθητές από σχολεία των Χανίων που “εγκαινίασαν” στις 4 το μεσημέρι το τριήμερο φεστιβάλ. Το ενδιαφέρον των μαθητών “τράβηξε” το περίπτερο του δήμου Σφακίων και τα παραδοσιακά κεράσματα καθώς και το περίπτερο εκθέτη που προσέφερε παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων.

“Τιμώμενη περιοχή είναι η Κρήτη αλλά έχουμε φέρει την Ποντιακή Κουζίνα, την Βόρεια Ελλάδα, την  Ήπειρο, την Πελοπόννησο και σκοπός είναι να γίνει μια διασύνδεση, μια επικοινωνία μεταξύ τοπικών προϊόντων και γεύσεων”, σημείωσε στο Flashnews.gr ο Θωμάς Βεζενάς μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του “Κερνάμε Ελλάδα”, τονίζοντας οτι το Φεστιβάλ έχει γίνει πια ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός που σύντομα θα ταξιδέψει και εκτός Ελλάδας για να “συστήσει” τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε ξένους και ομογενείς.

“Το φεστιβάλ είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η επιλογή κάθε περιοχής με κάποια στοιχεία όσον αφορά τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής αλλά επίσης την γαστρονομική κουλτούρα κάθε περιοχής. Η Κρήτη έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και θα έλεγα οτι στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα έχει από τα καλύτερα προϊόντα. Στόχος και μέσα από την τοπική της γαστρονομία είναι να αναδείξουμε τους θησαυρούς που ίσως έχουν ξεχαστεί αλλά και να τους γνωρίσουν οι επισκέπτες. Περιμένουμε και πολλούς ξενοδόχους ώστε να γνωρίσουν τα προϊόντα και την γαστρονομία και να τις εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους. Το “Κερνάμε Ελλάδα” έχει τόσο μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση που σκεφτόμασε πώς μπορούμε να βγούμε και στο εξωτερικό και να παρουσιάσουμε σε ομογενείς και ξένους τα προϊόντα μας. Να βρεθούμε στην πόρτα τους και να τους πούμε οτι αν επισκεφτείτε τη χώρα μας θα βρείτε αυτό ακριβώς, μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και των προίόντων της”

(δεξιά ο κ. Θωμάς Βεζενάς, “μαγειρεύοντας” ποντιακή κουζίνα)

Αξίζει να σημειωθεί οτι στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί το 4ο Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο.

Δείτε εδώ, το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook