Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές αναμένονται στις νότιες θαλάσσιες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ωστόσο το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Το Σάββατο στην Αττική θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις, το πρωί, που βαθμιαία θα περιοριστούν. Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή ο καιρός στην Αττική θα είναι αίθριος και μόνο προς το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν κάποιες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 0-14 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απ 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι από 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν το Σάββατο στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν νότιοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί από 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Επίσης αίρονται τα απαγορευτικά απο τα λιμάνια της χώρας
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook