Περισσότερες από 400 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα παρουσιάζονται στην έκθεση «Οινοτικά», που πραγματοποιείται από χθες σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή.

Η έκθεση οργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά και μέσα από αυτήν δίνεται η δυνατότητα σε επισκέπτες, επαγγελματίες της εστίασης και ξενοδόχους να γνωρίσουν ποικιλίες από κόκκινο, ροζέ και λευκό κρασί και να συμμετέχουν σε βιωματικά σεμινάρια, που σύμφωνα με τους διοργανωτές σκοπό έχουν να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επαγγελματίες του τουρισμού για τα χαρακτηριστικά του κρητικού αμπελώνα αλλά και τις οινοτουριστικές δραστηριότητες που οργανώνονται στο νησί.

Τον χώρο της έκθεσης επισκέφθηκε ο Ππεριφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και συνομίλησε με οινοποιούς από όλο το νησί καθώς και τους προέδρους των δικτύων οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνου Νίκο Καραβιτάκη και Ηρακλείου-Λασιθίου Νίκο Μηλιαράκη.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση που αναδεικνύει και προβάλλει τα κρητικά προϊόντα, τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τις καλλιέργειες, την επιχειρηματικότητα-μεταποίηση. Παράλληλα σε συνεργασία με τους φορείς υλοποιούμε το “πάντρεμα” του αγροτικού τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Αρναουτάκης.

Οι πρόεδροι των δύο δικτύων οινοποιών από την Κρήτη γνωστοποίησαν τη συμμετοχή οινοποιών από το νησί στην έκθεση «Οινόραμα» 10-12 Μαρτίου στην Αθήνα και στη μεγάλη έκθεση κρασιών στο Ντίσελντορφ 18-20 Μαρτίου 2018.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook