Εγγραφή στο Γ.Ε.Μη επιβεβαιώνει την ίδρυση εταιρείας Tesla Ελλάς, με έδρα το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

Έγγραφο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών αποδεικνύει ότι στις 22 Φεβρουαρίου ιδρύθηκε στην Ελλάδα εταιρεία με επωνυμία Tesla Greece. Τα υπόλοιπα στοιχεία φαίνονται ξεκάθαρα στη φωτογραφία του εγγράφου που δημοσιεύουμε.

Δημοσιεύματα προ διετίας ήθελαν τηνTesla να ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα, ενδιαφέρον που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αντιμετωπίστηκε αδιάφορα από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Η οποία είχε επικριθεί ακόμη εντονότερα όταν λίγο αργότερα ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla, είχε συζητήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογαν.

Η συζήτηση αυτή είχε μάλιστα ξεκινήσει από το 2012 και τις αποκαλύψεις ενός δικηγόρου που φέρονταν να εκπροσωπούσε την Tesla, μεταξύ άλλων εταιρειών, ο οποίος εμφανιζόταν να είναι σε διαπραγματεύσεις με το ελληνικό δημόσιο για τη δημιουργία εργοστασίου. Όμως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής η ελληνική γραφειοκρατία αποθάρρυνε τους Αμερικανούς και έτσι το 2013 προχώρησαν στη δημιουργία της γραμμής παραγωγής στην Ολλανδία.

Αυτό που έγινε προχθές πάντως φαίνεται να είναι κάτι αρκετά διαφορετικό. Με έδρα στο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ που ίδρυσε η Tesla είναι ένα τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης και όχι παραγωγική ή εμπορική μονάδα. Όπως και να έχει βέβαια, η εξέλιξη είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία, την επιστημονική κοινότητα και το μέλλον της Tesla σε σχέση με την ελληνική αγορά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook