Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η εθελοντική ομάδα των Χανίων “Διαβάζω για τους Άλλους” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο ΛΕΚΤΟΡΙΟ, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό δύο χρόνια παρουσίας και δράσης στα Χανιά.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Αργυρώ Σπυριδάκη, η οποία ενημέρωσε τους εθελοντές για την ανοδική πορεία του Δικτύου, συζήτησαν για τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές δράσεις στα Χανιά,  ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις σχεδιαζόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Δίκτυο στην Αθήνα από τον Απρίλιο του 2018 και για ένα χρόνο στο πλαίσιο συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της «Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».

Στα Χανιά ζωντανές αναγνώσεις σε σταθερή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση γίνονται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Αγία Σκέπη”, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer, στο Κ.Η.Φ.Α.Π., το Κ.Η.Φ.Α.Α.ΜΕ.Α. καθώς και στο Π.Α.ΜΕ.Α. Χανίων. Επίσης, γίνονται εξατομικευμένες αναγνώσεις με κατ’ οίκον επισκέψεις σε σπίτια από εθελοντές του δικτύου με σκοπό την ανάγνωση σε άτομα που δεν μπορούν να το κάνουν μόνα τους.

Τη χρονιά που πέρασε δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας του Δήμου Χανίων, στο Κύτταρο Χαλέπας και στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς ενώ μέσα στο Μάρτιο θα γίνει και το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών που επιθυμούν να συμμετέχουν σε δράσεις των φυλακών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.giatousallous.gr ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε δράσεις του δικτύου στα Χανιά μπορούν να αποστείλουν e-mail στη διεύθυνση [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook