Θρασύτατοι κλέφτες έχουν “διαλύσει” παραγωγούς αβοκάντο των Χανίων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για οραγνωμένο κύκλωμα – Παραγωγοί κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων σήμερα στον εισαγγελέα

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αβοκάντο στα Χανιά, καθώς πρόκειται για συνεχή κρούσματα κλοπής τεράστιων ποσοτήτων. Στον εισαγγελέα Χανίων κατέθεσαν σήμερα μηνυτήρια αναφορά ορισμένοι από τους καλλιεργητές που έχουν πέσει θύματα.

Ενδεικτικό είναι ότι η ποσότητα που έκλεψαν από τους συγκεκριμένους αυτούς παραγωγούς ανέρχεται συνολικά περίπου στου 20 τόνους αβοκάντο! Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει κλοπές που έχουν γίνει και σε άλλους καλλιεργητές των Χανίων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν καταγγελθεί.

Οι παραγωγοί αφήνουν μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα που κλέβει και στη συνέχεια διακινεί τα αβοκάντο.

Kλέφτες με μεγάλο θράσος

Δείτε πώς περιγράφει τη δική του περίπτωση ένας παραγωγός αβοκάντο:

 

Πώς δρουν οι κλέφτες

Ο τρόπος με τον οποίο δρουν είναι παρόμοιος, καθώς πηγαίνουν εν κρυπτώ στα χωράφια και κόβουν τα αβοκάντο τα οποία όμως τα αφήνουν εκεί για να μην γίνουν αντιληπτοί κατά τη μεταφορά τους. Στη συνέχεια πηγαίνουν μεταμεσονύχτιες ώρες, τα φορτώνουν σε αγροτικά και φεύγουν. Οι τεράστιες αυτές ποσότητες διοχετεύονται μετά σε εμπόρους και στην αγορά.

Κάνουν λόγο ακόμα και για οργανωμένο κύκλωμα

Οι παραγωγοί προχώρησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα και κάνουν έκκληση στην αστυνομία να διερευνήσει τα περιστατικά, ελέγχοντας όλη τη “διαδρομή”, από την αρχή της κλοπής μέχρι την κλεπταποδοχή και διάθεση στην αγορά.

 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook