Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

"Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που πήραν μαζικά μέρος στις εκλογές του σωματείου μας. Με τις δυνάμεις που μας δώσατε θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσει το σωματείο μας με συλλογικές, μαζικές διαδικασίες κόντρα στον εκφυλισμό και την υποταγή που καλλιεργείται συστηματικά από την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή και από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους 66 εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και εμπιστεύτηκαν - στήριξαν με την ψήφο τους τη ΔΑΣ ΟΤΑ που κατέβασε ψηφοδέλτιο για πρώτη φορά, δίνοντάς της με αυτό τον τρόπο μία έδρα στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και μία έδρα στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Είναι δε σημαντικό γιατί συντελέστηκε μέσα σε ένα κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης η οποία διαμορφώθηκε τεχνητά από τις δύο άλλες παρατάξεις «Ανανεωτική Κίνηση» και «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» πέρα και μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων.

Το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι είναι αισιόδοξο, δεν αλλάζει όμως το συσχετισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο ο οποίος παραμένει αρνητικός για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αποτελεί όμως παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους του Δήμου σε μία περίοδο που θα ενταθεί η επίθεση στους εργαζόμενους του κλάδου, με την αξιολόγηση, τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν, τις αναδιαρθρώσεις που θα γίνουν που στόχο θα έχουν την περαιτέρω υποβάθμιση, απαξίωση και εν τέλει ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

Οι δυνάμεις μας θα συγκρουστούν με τη λογική της μοιρολατρείας, της ηττοπάθειας, του τίποτα δεν γίνεται, που καλλιεργούν συστηματικά οι δυνάμεις του Κυβερνητικού συνδικαλισμού οι οποίες πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα για να υπάρχει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς. Οι δυνάμεις αυτές θα συνεχίσουν να εξαργυρώνουν τις ψήφους των συναδέλφων στις δυνάμεις εκείνες στην ΠΟΕ – ΟΤΑ που έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση στον κλάδο, για τη στήριξη που έδωσε η Ομοσπονδία στην Κυβέρνηση.

Θα πρωτοστατήσουμε το επόμενο διάστημα για να δυναμώσει ένα κίνημα διεκδίκησης των απωλειών και ανατροπής των πολιτικών που μας οδήγησαν εδώ, για επαναφορά του 13ου, 14ου μισθού, για αυξήσεις στους μισθούς. Θα παλέψουμε για να δυναμώσει το αίτημα για «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», «κάτω τα χέρια σας από τα ΒΑΕ και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας». Θα μπούμε μπροστά για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να βάλουμε εμπόδιο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και των Δήμων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από σωματεία που θα είναι επιτελεία αγώνα, θα μπαίνουν μπροστά και θα οργανώνουν αγώνες σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις Κυβερνήσεις του και τις αντιλαϊκές Δημοτικές Αρχές. Σωματεία που θα ενώνουν και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ειδικότητας και υπηρεσίας κάτω από την ίδια σκεπή, θα συγκρούονται με συντεχνιακές λογικές που δημιουργούν λογικές κοινωνικού αυτοματισμού και ανθρωποφαγίας, όπως με την περίπτωση των συναδέλφων στους παιδικούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στις εκλογές του Συλλόγου διαμόρφωσαν ένα συγκεκριμένο συσχετισμό ανάμεσα στις παρατάξεις. Σεβόμαστε τη βούληση των συναδέλφων, την ψήφο τους. Παράλληλα θεωρούμε ότι το σωματείο πρέπει να  έχει λειτουργική διοίκηση και προεδρείο που θα παίζει το ρόλο του για να φέρει εις πέρας το έργο του. Για αυτό το λόγο, η ΔΑΣ θα προτείνει, στην πρώτη σύγκληση του ΔΣ, πρόταση για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο, βάσει της δύναμης της κάθε παράταξης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

 

2018  

2015

 

Ψήφοι

Έδρες

Αντιπρ.

Ψήφοι

Έδρες

Αντιπρ.

Ψήφισαν

526

 

 

381

 

 

Εγκυρα

506

 

 

371

 

 

Άκυρα / Λευκά

20

 

 

10

 

 

ΔΑΣ

66

1

1

 

 

 

Ανανεωτική Κίνηση

235

4

3

 

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

205

4

3

 

 

 

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

 

 

371

9

5