Αναφορά έστειλε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης, στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ, επισημαίνοντάς του την εγκατάλειψη των αντλιοστασίων της Τ.Κ. Σκινέ

Ακολουθεί η αναφορά:

“Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΒΑ,

επανέρχομαι μετά την αναφορά μου στις 08-05-2017 στο θέμα των αντλιοστασίων της Τ. Κ. Σκινέ επισυνάπτοντας φωτογραφικό υλικό όπως και στην προηγούμενη αναφορά μου. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τη σύγκριση των φωτογραφιών η κατάσταση των αντλιοστασίων σήμερα, είναι χειρότερη καθώς δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια συντήρησης των εγκαταστάσεων στα αντλιοστάσια άρδευσης. Μήπως αγνοείτε ότι πρόκειται για δημόσια περιουσία για την οποία έχετε υποχρέωση να προστατεύεται ή μήπως αγνοείτε ότι το νερό άρδευσης είναι ζωτικής σημασίας για το γεωργικό τομέα που αποτελεί κύρια δραστηριότητα της ενδοχώρας του Δήμου.

Προφανώς θα επικαλεστείτε ότι “έτσι τα παραλάβαμε από το Δήμο Πλατανιά” ο οποίος πράγματι τα έξι χρόνια που είχε τη διαχείριση τους δεν έκανε τίποτα και σαφώς φέρει ευθύνη, αλλά και εσείς που τα παραλάβατε το 2016 μέχρι και σήμερα δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Τα αντλιοστάσια χωρίς πόρτες με ηλεκτρικούς πίνακες όπου έχει πρόσβαση ο καθένας, μήπως δεν αντιλαμβάνεστε εκτός από τη φθορά που μπορεί να προκληθεί, τον κίνδυνο ατυχήματος από ηλεκτροπληξία;

Αν ισχυριστείτε για τα γραφόμενα μου, ότι η άρδευση με τις παρούσες τιμές “βάζει μέσα” τη ΔΕΥΑΒΑ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν αληθεύει. Αν δεν εισπράττετε έγκαιρα τα τέλη άρδευσης ευθύνεστε απόλυτα. Αν ισχυριστείτε ότι θα αναθέσετε την εκπόνηση μελέτης για να προσδιορίσετε το κόστος νερού άρδευσης, θα είναι υπεκφυγή για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων σας. Ο Δήμος έχει τεχνική  υπηρεσία για να βοηθήσει, οφείλετε να το ζητήσετε.

Στο κ. Δήμαρχο που κοινοποιείται η παρούσα αναφορά, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Είναι μεν διακριτές οι αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΒΑ όπως και των άλλων φορέων του Δήμου, αλλά δεν παύει να ισχύει ότι, εποπτεύονται από τον κ. Δήμαρχο του Δήμου Πλατανιά.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook