Αποτελεί σύμβολο της θηλυκότητας και ένα από τα πιο ερωτικά σημεία στο σώμα μίας γυναίκας.

Ωστόσο, η ηλικία, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η εμμηνόπαυση και άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στο να χάσει το στήθος μας τη σφριγηλότητά του. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μόνες μας για να το αποφύγουμε, χωρίς να επισκεφθούμε τον πλαστικό;

Διατροφή:

Όπως γενικότερα στην υγεία και την εμφάνισή μας, η διατροφή μας επιδρά σημαντικά και στην όψη του δέρματος της συγκεκριμένης περιοχής. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες A και C και τροφές που είναι γνωστό πως βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό μας πρέπει να βρίσκονται στο καθημερινό μας διατροφικό πλάνο. Σκούρα πράσινα λαχανικά, εσπεριδοειδή, μούρα (φράουλες, βατόμουρα, acai berries κ.ά.), αβοκάντο, πιπεριές, ντομάτες, ξηροί καρποί και σπόροι (λιναρόσπορος, καρύδια κλπ), ψάρια (κυρίως τα λιπαρά, όπως η σαρδέλα και το σκουμπρί) αλλά και γλυκοπατάτες είναι μερικά από τα «θαυματουργά» τρόφιμα για πιο σφιχτό και νεανικό δέρμα. Παράλληλα, συστήνεται να αποφεύγονται τα πολύ επεξεργασμένα φαγητά και η ζάχαρη.

Γυμναστική:

Ασκήσεις όπως push ups, πιέσεις και εκτάσεις με βαράκια σε πάγκο ή με λάστιχο γυμναστικής βοηθούν στην τόνωση των μυών του στήθους. Είναι καλό να βάζουμε μερικές από αυτές τις ασκήσεις στο πρόγραμμά μας τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.

DIY συνταγές και θεραπείες

Το ντους με κρύο νερό, το μασάζ με παγάκια τυλιγμένα σε μια λεπτή πετσέτα (οι χαμηλές θερμοκρασίες δρουν ενάντια στη χαλάρωση του δέρματος), οι μάσκες με ασπράδι αβγού (που έχει συσφικτικές ιδιότητες) και η επάλειψη με ελαιόλαδο (το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και λιπαρών οξέων) είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε στο σπίτι μας και χωρίς κόστος να αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση του στήθους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook