Ταλαιπωρία και κίνδυνοι για τους μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Κισάμου

Να δοθεί, επιτέλους, λύση σε ένα χρόνια πρόβλημα, ζητά η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Κισάμου. 

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, αφήνουν τους μαθητές σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το σχολείο, και είναι αναγκασμένοι να διανύουν αυτή την απόσταση κατά την πρωινή άφιξη και την μεσημβρινή αναχώρησή τους.

Το αποτέλεσμα, είναι ταλαιπωρία, αλλά και να βρίσκονται εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες καθώς και σε κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Κισάμου κας Αντωνίας Μαζοκοπάκη, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Έντονη η αγωνία αλλά και ο προβληματισμός των γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, σχετικά με την μεταφορά των μαθητών από τον χώρο κατοικίας τους στο χώρο του σχολείου και αντίθετα.
Ένα χρόνιο και άλυτο πρόβλημα, από την ημέρα ίδρυσης του σχολείου (1994) που αδυνατεί να βρει λύση.

Ήδη από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς η Διευθύντρια και ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου, απευθύνονται εγγράφως στους αρμόδιους φορείς (ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνης, Αστυνομικό τμήμα Κισάμου, Δήμο Κισάμου), με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση του παραπάνω ζητήματος, αλλά οι προσπάθειες τους αποβαίνουν άκαρπες.

Κάθε πρωί οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, αναγκάζονται να διανύουν περίπου 500 μέτρα από το σημείο αποβίβασης τους ,έως το σχολείο με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να καθυστερούν στο μάθημα της πρώτης ώρας. Ενώ προβλήματα, αντιμετωπίζουν και στην λήξη των μαθημάτων, το μεσημέρι, όπου θα πρέπει πάλι να τρέξουν για να προλάβουν το λεωφορείο μετακίνησης τους, διανύοντας την ίδια ή και μεγαλύτερη απόσταση, ειδικά αν μεταφερθούν στο Σταθμό των λεωφορείων, οπότε το άγχος και η αγωνία όλων εντείνεται. 

Το παραπάνω θέμα γίνεται δυσκολότερο, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, οπότε οι μαθητές μας όχι μόνο καθυστερούν αλλά έρχονται με βρεγμένα ρούχα και βεβαίως πολύ ταλαιπωρημένοι.

Εκείνο όμως που περισσότερο προβληματίζει όλους είναι η ασφάλεια των παιδιών, καθώς και η σωματικής τους ακεραιότητα, η οποία μάλλον δεν φαίνεται να ανησυχεί τους αρμοδίους. 

Πριν λίγες ημέρες μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας, στο γραφείο του σχολείου συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων, με σκοπό την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Τα συμπεράσματα της συζήτησης δήλωναν ότι όλοι οι ιθύνοντες θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους και το πρόβλημα θα επιλύονταν επιτέλους. Μάταια όμως γιατί τις επόμενες ημέρες η έλλειψη συντονισμού αλλά και ουσιαστικού ενδιαφέροντος για το ζήτημα αυτό, από τους υπευθύνους, μάλλον χειροτέρεψε την υπάρχουσα κατάσταση.

Το μήνυμα λοιπόν που θα ήθελα να στείλω ως Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, σε όλους τους αρμόδιους φορείς για το θέμα αυτό, είναι ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι μαθητές αλλά και οι γονείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε… 

Σκοπός μας ; Να διεκδικήσουμε το αυτονόητο… που δεν είναι άλλο από την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας από και προς το σχολείο μας.

Η Διευθύντρια
Μαζοκοπάκη Αντωνία»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook