Τελευταία ενημέρωση 14:15

Για τις 12 Μαρτίου διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας με κατηγορούμενους τέσσερις Σητειακούς που προσπάθησαν να πουλήσουν χάλικινο μινωικό ειδώλιο αξίας 1.300.000 ευρώ

Για τις 12 Μαρτίου διεκόπη η δίκη για την απίστευτη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε το Μάιο του 2015 στη Σητεία. Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις Κρητικοί που αναζητούσαν αγοραστή για ένα αμύθητης αξίας αγαλματίδιο.

Η απίστευτη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εκδικάζεται από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, με τους τρεις Σητειακούς να κατηγορούνται για υπεξαίρεση αρχαίου μνημείου από δράστες που ενήργησαν κατ’ επάγγελμα από κοινού καθώς και για απόπειρα διάθεσης αρχαίου μνημείου ενώ ο τέταρτος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απόπειρα διάθεσης.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους καθώς στην προσπάθειά τους να βρουν αγοραστή για το αγαλματίδιο, που φαίνεται πως είχαν για πολλούς μήνες στην κατοχή τους, έγιναν απρόσεκτοι και κίνησαν υποψίες.

Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν για αρκετές μέρες πριν προβούν στη σύλληψή τους, κατά τη διάρκεια …ραντεβού με υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Στο αυτοκίνητο του ενός άνδρα βρέθηκε το χάλκινο αγαλματίδιο, το οποίο σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είναι το μεγαλύτερο μινωικό ειδώλιο που έχει βρεθεί ποτέ και η αξία του αγγίζει το 1.300.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook