Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού «Σχολικά Δυτικής Κρήτης 2018»

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 θα διεξαχθεί το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δυτ. Κρήτης «Σχολικά Δυτικής Κρήτης 2018» στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα από τον Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ και την ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΑΜΑΡΙΑ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Κισάμου, και την Ε.Σ.Σ.Κ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τον οργανωτή, οι μαθητές θα χωριστούν ανά τάξη και θα αγωνιστούν με παιδιά ίδιας τάξης. Οι νικητές-τριες κάθε τάξης θα βραβευθούν με κύπελλα και μετάλλια, ενώ θα υπάρχουν διπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, 15 Μαθητές από κάθε τάξη προκρίνονται για την τελική φάση του Παγκρήτιου Πρωταθλήματος.

Η διοργάνωση θα γίνει το Σάββατο 03 Μαρτίου από τις 14.00 έως τις 21.00 και την Κυριακή 04 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 15.00.

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Κισσάμου αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Κίσσαμο μία μεγάλη διοργάνωση και έτσι οι νέοι της περιοχής θα γνωρίσουν από κοντά τα πολλαπλά οφέλη του σκακιστικού αθλήματος, όπως κριτική και στρατηγική σκέψη, μνήμη και αυτοσυγκέντρωση.

Παράλληλα, η διοργάνωση θα προσφέρει ανάσα στην πόλη της Κισάμου – σε μια «άγονη» εποχή από άποψη προσέλευσης -, καθώς θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ενεργούς αθλητές, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 1.000 άτομα συνολικά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Κισσάμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook