Η καθιερωμένη «Γιορτή Σαρδέλας», που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και οι κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς της συνοικίας Νέας Χώρας, θα πραγματοποιηθεί φέτος, για 17η χρονιά, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 στην παραλία της Νέας Χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, ο π. Αντώνης Σαπουνάκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας, Παναγιώτης Κόρακας, απηύθυναν κάλεσμα στους Χανιώτες να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, στην διάρκεια της οποίας θα προσφερθεί δωρεάν οφτή σαρδέλα και Κρητικό κρασί, ενώ θα πλαισιωθεί και από ένα πλούσιο μουσικο – χορευτικό πρόγραμμα.

«Η εκδήλωση αυτή, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τα Χανιά και τη Νέα Χώρα, έχει ως στόχο να προβάλλει τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα της συνοικίας και βεβαίως το ψάρι και την σαρδέλα ειδικότερα, ως την καλύτερη και υγιεινότερη διατροφή», επεσήμανε ο π. Αντώνης Σαπουνάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων για την στήριξή του στην διοργάνωση.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Χανίων στηρίζει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους και στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους κατοίκους της πόλης μας», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λειψάκης, προσθέτοντας ότι «η Γιορτή Σαρδέλας, είναι μια εκδήλωση αντάμωσης και επικοινωνίας κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και προβολής της συνοικίας αυτής του Δήμου μας, με την όμορφη παραλία της».

Μέσω της γιορτής, προβάλλεται η σπουδαιότητα της Μεσογειακής Διατροφής μας, στοιχείο της οποίας αποτελεί το ψάρι και ιδιαίτερα η σαρδέλα, κατέληξε ο κ. Λειψάκης, ο οποίος κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

«Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν μας εμπόδισε να διοργανώσουμε και φέτος τη Λαϊκή αυτή Γιορτή», επεσήμανε εξάλλου ο κ. Κόρακας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι για την πραγματοποίησή της, ήταν σημαντική η οικονομική βοήθεια του Δήμου Χανίων, των επαγγελματιών της περιοχής και των χορηγών μας».

«Η Γιορτή αυτή, αποδεικνύει την ενότητα των κατοίκων, των φορέων και των επαγγελματιών της περιοχής και αναδεικνύει τις ομορφιές της», κατέληξε ο κ. Κόρακας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook