Το πτώμα ενός 19χρονου από τη Ν. Ιωνία Βόλου έμεινε επί τέσσερις ημέρες στα αζήτητα του Νεκροτομείου Αθηνών. Το θάνατό του, που προσδιορίζεται μεταξύ 26 και 27 Αυγούστου, καλύπτει πυκνό πέπλο μυστηρίου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει πρόσωπα της οικογένειάς του προσπαθώντας να λύσουν το μακάβριο γρίφο προκαλούν σοκ. Το άψυχο σώμα του νεαρού φαίνεται ότι επιχείρησαν να το ξεφορτωθούν πετώντας το στο δρόμο!

Το βαρύ φορτίο της αναγνώρισής του, σύμφωνα με το protothema.gr, σήκωσε η θεία του, η οποία τις προηγούμενες ημέρες κίνησε γη και ουρανό, αναζητώντας τα ίχνη του που εξαφανίστηκαν από τις 26 Αυγούστου. Όπως καταγγέλλει η θεία του άτυχου νέου στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου: «Τον σκότωσαν…».

Το ταξίδι στις 17 Αυγούστου του νεαρού Παναγιώτη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με φιλικό του πρόσωπο που διαμένει προσωρινά στην πρωτεύουσα, έμελλε να εξελιχθεί σε ένα απίστευτο θρίλερ. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τη θεία του ήταν καθημερινή, το βράδυ όμως της περασμένης Παρασκευής η τηλεφωνική επικοινωνία τους τής προκάλεσε πανικό.

Της είπε ότι τον είχαν κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο και ότι δεν μπορούσε να πάει ούτε για τσιγάρα στο περίπτερο. Της ζήτησε να παρέμβει εκείνη για να του ξεκλειδώσουν την πόρτα και να «ελευθερωθεί». Την κυρίευσε ο φόβος για όσα συνέβαιναν εκείνη την ώρα στον 19χρονο. Τηλεφώνησε σε όποιον γνώριζε στην Αθήνα, αλλά κανείς δεν αποκρινόταν στις αλλεπάλληλες κλήσεις της.

Σχημάτισε και πάλι τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του Παναγιώτη, αλλά είχε απενεργοποιηθεί… Ανέφερε στις αστυνομικές αρχές το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, τον τρόμο που κυρίευε τη φωνή του ανιψιού της και τις υπόνοιες της, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έχανε τα ίχνη του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Έπρεπε όμως να περιμένει την παρέλευση ενός 48ωρου και αν δεν υπήρχε καμία εξέλιξη, τότε να δηλωθεί η εξαφάνισή του και να κινηθούν διαδικασίες για την αναζήτησή του. Ακολούθησαν ημέρες πραγματικού εφιάλτη.

Το 48ωρο παρήλθε δίχως ο 19χρονος να δώσει το παραμικρό σημείο ζωής. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της θείας του να εντοπίσει τον νεαρό συνεχίζονταν άκαρπες. Το ίδιο και οι εναγώνιες ενέργειες του πατέρα του 19χρονου, ο οποίος ούτε να φανταστεί δεν ήθελε ότι έχανε το μονάκριβο παιδί του.

Επικοινώνησε με όλα τα Νοσοκομεία της Αθήνας, όταν προχθές πληροφορήθηκε ότι σε ένα από τα νεκροτομεία ένα από τα πτώματα αγνώστων στοιχείων έφερε χαρακτηριστικά που θύμιζαν τον ανιψιό της.

Χθες το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε μπροστά στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης. Ρώτησε τι είχε συμβεί, πότε και πού εντοπίστηκε νεκρός. Έμαθε ότι περισυνελέγη από διερχόμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όταν το πλήρωμα διαπίστωσε ότι κείτονταν στο δρόμο αναίσθητος. Ήταν όμως ήδη νεκρός και εκτιμάται ότι ο θάνατός του είχε παρέλθει πριν από 7-8 ώρες από τη στιγμή του εντοπισμού του. Χρονική στιγμή κοντά σε εκείνο το τελευταίο τηλεφώνημα που είχε με τον ανιψιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αποδίδει το θάνατο σε πνευμονικό οίδημα, εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων. Η θεία του ωστόσο πληροφορήθηκε και είδε ότι ο Παναγιώτης έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook