Σήμερα το μεσημέρι, με αφετηρία τα Χανιά ξεκίνησε  το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week Crete | Chania στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Σήμερα το μεσημέρι, με αφετηρία τα Χανιά ξεκίνησε  το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week Crete | Chania στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Φέτος, το συνέδριο έχει την θεματική “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη”. Κοινό και ομιλητές θα εμπνευστούν, θα δικτυωθούν, θα μοιραστούν εμπειρίες και θα δημιουργήσουν προτάσεις για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού startup οικοσυστήματος στην Κρήτη!

Η φετινή χρονιά του συνεδρίου είναι ξεχωριστή καθώς  ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Στίβεν Βρανάκης,εκπρόσωπος του Creative Lab της Google.

Σκοπός της σημερινής του επίσκεψης είναι να δείξει διάφορα project που έχει κάνει με την ομάδα του στην Google, όπως το αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται… οδηγό.

“Πάνω από όλα θέλω να δείξω πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία στον κόσμο και πόσο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο.”
Μιλώντας, για τους νέους που μεταναστεύουν στο εξωτερικό τόνισε ότι η Κρήτη έχει ταλέντο, ιδέες και περιβάλλον.”Come home to Crete” (ελάτε στο σπίτι σας στην Κρήτη) τόνισε κατά τις δηλώσεις του.

“Τα μυαλά υπάρχουν, εμείς πρέπει να προσφέρουμε τις ευκαιρίες” είπε ο Χανιώτης της Google κλείνοντας τον λόγο του.

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης,Μίνως Γαροφαλάκης, έδωσε το δικό του στίγμα στην εκδήλωση.

Στο σημερινό συνέδριο έδωσε την οπτική γωνία της βαθύτερης τεχνολογίας σε startups που έχουν αναπτυχθεί μετά από κάποια έρευνα και καινοτόμα αποτελέσματα. “Στόχος μου να δώσω αυτή την οπτική γωνία και να δώσω το έναυσμα για την δημιουργία τέτοιων εταιρειών.”

Ο κ.Γαροφαλάκης τόνισε ότι τέτοιες εταιρείες έχουν θέση στην Ελλάδα της κρίσης. “Ένα παράδειγμα είναι η NOETICS που ανέπτυξε βαθιά τεχνολογία για μετάφραση κειμένου σε φυσικό λόγο όπως επίσης και για σύνδεση φυσικού λόγου, και αγοράστηκε από την Samsung για δεκάδες εκατομμύρια. Αυτό το παράδειγμα δίνει την αίσθηση ότι τέτοιες εταιρείες έχουν θέση στην χώρα μας.

Στην Κρήτη έχουμε ανάγκη τέτοιων εταιρειών και έχουμε πολύ καλή θέση στην Κρήτη με πολύ θετικά παραδείγματα Startups που έχουν ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο μας εδώ στα Χανιά. Φυσικά, υπάρχει χώρος για ακόμα περισσότερες εταιρείες.”

Κλείνοντα ο κ.Γαροφαλάκης, τόνισε ότι για τα νέα παιδιά πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς πολλοί επιλέγουν να εφαρμόσουν τις ιδέες τους εκτός χώρας λόγο κυρίως της οικονομικής κρίσης.

Ο Θάνος Παράσχος, συνδιοργανωτής Startupe Europe Week, μίλησε για τον στόχο του σημερινού συνεδρίου που δεν είναι άλλος από το “δείξουμε ότι ο τομέας της επιχειρηματικότητας “ζει” μέσα στην οικονομική κρίση, και ότι υπάρχουν ευκαιρίες.

Τα μελλοντικά σχέδια μας είναι να συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Έχουμε τρεις πυλώνες:1) Να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό 2)Η εκπαίδευση, να δώσουμε εργαλεία και μεθόδους με ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε συγκεκριμένους κλάδους 3)Υποστήριξη των ομάδων που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους.”

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά προγράμματα που δίνουν ευκαιρίες, “θέλουμε τα παιδιά μας να μένουν εδώ και στόχος είναι κανείς να μην φεύγει από τον τόπου του αλλά να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις να μπορούν να δουλέψουν στον τόπο τους.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook