Συνέδριο με θέμα \”Τα Πολεμικά Ολοκαυτώματα και ειδικά εκείνα του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου\” θα πραγματοποιηθεί στη Βιάννο Ηρακλείου, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2011, στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου.

Στην έναρξη του συνεδρίου, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης, έχει κληθεί ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλλιπος Πετσάλνικος.

Τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι:

– Η ανάδειξη των ιστορικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών διαστάσεων και συνεπειών των Ολοκαυτωμάτων, που διέπραξαν τα στρατεύματα κατοχής στη χώρα μας, παραβιάζοντας βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο.
– Η ιστορική, πολιτική και νομική τεκμηρίωση του αιτήματος διεκδίκησης των αποζημιώσεων προς τα θύματα της Ναζιστικής Κατοχής αλλά και του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, καθώς και η διατύπωση προτάσεων για την προώθηση της διεκδίκησής τους.
– Η ανάδειξη του κινδύνου από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας και η διατύπωση αιτήματος για την απαγόρευση της χρήσης πυρηνικών όπλων και τον περιορισμό της χρήσης της και για ειρηνικούς σκοπούς.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και άλλοι ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μέλη και εκπρόσωποι Ενώσεων Θυμάτων και Μαρτυρικών Δήμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook