Με μια γιγαντιαία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η δωρεά του συνόλου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του κρουαζιερόπλοιου «Silver Spirit», σε δομές των Χανίων, μέσω του Δήμου Χανίων.

Πάνω από 4.600 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, είδη οκιακής χρήσεως,γυμναστήριο, τα οποία ήταν ήδη συσκευασμένα,  φορτώθηκαν σε κοντέινερ προκειμένου να μεταφερθούν σε αποθηκευτικό χώρο.

Όλα τα αντικείμενα θα καταγραφούν και στην συνέχεια σε συνεννόηση με τους φορείς, ο Δήμος Χανίων θα αναλάβει την διανομή τους.

Το μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος,υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, ιδιοκτησίας της εταιρίας Silversea Cruises του κ. Manfredi Lefebvre d’Ovidi, αποφάσισε την διάθεση του εξοπλισμού του άνευ ανταλλάγματος και χωρίς σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου σημαντικών κοινωνικών δομών, σε μια περιοχή όπως τα Χανιά, όπου το πλοίο πραγματοποιεί προσεγγίσεις.

 

Όπως είπε ο ο Έλληνας διευθυντής και εκπρόσωπος της εταιρίας Silversea Cruises στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης. «Είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία για τη θερμή φιλοξενία που προσφέρει, τόσο στο πλοίο μας και όσο και στους ταξιδιώτες, που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους, γνωρίζοντας έτσι από κοντά τα ομορφιές της περιοχής των Χανίων.”

Ο κ.Αλμπέρτης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος απο την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας στα Χανιά, ενώ ανέφερε πως θα αυξηθούν οι προσεγγίσεις.

 

Τον Διευθυντή και εκπρόσωπο της εταιρίας “Silversea Cruises” στην Ελλάδα, Σπύρο Αλμπέρτη, και τον καπετάνιο του πλοίου,  Pontillo Cosimo, υποδέχτηκαν στο Λιμάνι της Σούδας ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων, Χρήστος Κουβάτσος, ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ., Κώστας Μανωλικάκης, και ο συνεργάτης του Δημάρχου και συντονιστής της διαδικασίας δωρεάς, Κώστας Μπροκαλάκης.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο κ. Βάμβουκας προσέφερε γκραβούρες και βιβλία της πόλης των Χανίων στον κ. Σ. Αλμπέρτη, στον κ. P. Cosimo και στον ναυτιλιακό πράκτορα της εταιρείας, κ. Γ. Γελασάκη. 

 

 

 

 

Το Σάββατο το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει απο την Σούδα για το Παλέρμο, προκειμένου να δεξαμενισθεί έτσι ώστε να γίνουν εργασίες επέκτασής του κατα 30 μέτρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook