Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

“Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Σητείας με την συνεργασία του Δήμου, της Ομοσπονδίας και του τοπικού Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη» ενώ σε μια σειρά από πόλεις της χώρας μας πραγματοποιούνται από τους Δήμους ανάλογα προγράμματα.

Το πρόγραμμα διήρκεσε τρεις ημέρες και στειρώθηκαν εντελώς δωρεάν 101 αδέσποτα ζώα από ομάδα Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων ενώ τον τελευταίο χρόνο στην πόλη της Σητείας έχουν στειρωθεί 700 περίπου αδέσποτα με τον αριθμό τους να έχει μειωθεί αισθητά στην πόλη.
Δυστυχώς και πάλι η ηγεσία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για μια ακόμη φορά έδειξε το απεχθές πρόσωπό της προσπαθώντας με άθλιους τρόπους να ακυρώσει τις στειρώσεις και στη Σητεία.

Κτηνίατρος από τα Χανιά κατάγγειλε στο Α.Τ. Σητείας ότι χρησιμοποιούνται παράνομα ναρκωτικά στον χώρο που ο Δήμος Σητείας παραχώρησε στους εθελοντές κτηνιάτρους καταγγελία που φυσικά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αφού τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως νόμιμα. Ο Δήμαρχος Σητείας δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και τις καταγγελίες προασπιζόμενος το συμφέρον της πόλης του και η Αστυνομία απλά παρέλαβε την καταγγελία, ως όφειλε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τεθεί και αυτή στο αρχείο, όπως συνέβη και σε άλλες πόλεις.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό γεγονός ο κατήφορος που έχει πάρει η ηγεσία του Π.Κ.Σ και αναρωτιόμαστε τι άλλα ανέντιμα μέσα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σταματήσει μια πράξη που μόνο όφελος προσφέρει στην χώρα μας και στα ζώα.

Δεν είδαμε ποτέ τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να προβαίνει σε τέτοιες επαίσχυντες πράξεις και να εμποδίζει τους Γιατρούς του Κόσμου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στην χειμαζόμενη οικονομικά χώρα μας.

Το μεγαλείο από τη μια πλευρά και η αθλιότητα από την άλλη.

Εμείς σαν Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθειά μας να στειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το καλό της κοινωνίας μας και των ζώων φυσικά. Η στείρωση των αδέσποτων είναι μια εκ των σημαντικότερων παραμέτρων για να μειωθούν οι συνέπειες στην κοινωνία της αδεσποτείας εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σε όλη τη χώρα και όποιος τις παρεμποδίζει δρα ανθελληνικά. Παράλληλα η στείρωση συντελεί και στην μείωση των δηλητηριάσεων των αδέσποτων από «ανθρώπους» που τους ενοχλεί η παρουσία τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook